Американският град Хюстън в щата Тексас е най-засегнат от опустошителния

...
Американският град Хюстън в щата Тексас е най-засегнат от опустошителния
Коментари Харесай

Ураган предизвика опустошение в Хюстън

Американският град Хюстън в щата Тексас е най-засегнат от опустошителния вихър „ Харви “. Близо 2000 души бяха избавени от службите поради наводненията, породени в огромния град.

Много къщи, пътища и коли останаха под вода. Има опасения и за жертви, само че все още не е доказан броят им. Летищата в Хюстън бяха затворени от управляващите, а една от най-големите лечебни заведения в района беше евакуирана поради наводняване в приземните етажи.

Метеоролозите описаха изискванията като „ невиждани “. Продължават изобилните превалявания. Някои американски медии пишат за пет жертви на урагана „ Харви “ в Хюстън.

Много доброволци се включиха към избавителните екипи, с цел да окажат помощ на нуждаещите се жители. Лодки плават край жилищните здания в огромния град. Някои от главните пътни артерии са под вода.

Ураганът „ Харви “ е разказан като най-страшната стихия на американска земя за последните 12 години. Губернаторът на Тексас Грег Абът издаде съобщение за злополучие в 30 окръга. Населени места на пътя на урагана бяха евакуирани, а енергийни компании затвориха рафинерии и крайбрежни петролни и газови платформи.









Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР