Американският държавен секретар заяви във вторник, че Вашингтон иска да

...
Американският държавен секретар заяви във вторник, че Вашингтон иска да
Коментари Харесай

Блинкен: САЩ не искат милитаризирането на Арктика

Американският държавен секретар съобщи във вторник, че Вашингтон желае да избегне милитаризирането на Арктика, защото световният интерес към района и неговата стратегическа позиция нараства.
„ Имаме терзания по отношение на някои от засилените военни действия в Арктика, които усилват... вероятностите за произшествия... и подкопават общата цел за спокойно и стабилно бъдеще за района “, сподели Блинкен на конференция в Рейкявик преди среща на министрите на Арктическия съвет в сряда и четвъртък. " Това, което би трябвало да заобикаляме, е милитаризирането на района ", добави той.
 Блинкен: Трябва да притиснем Русия, с цел да извършва интернационалните отговорности Блинкен: Трябва да притиснем Русия, с цел да извършва интернационалните отговорности
Американският държавен секретар Антъни Блинкен посочи необходимостта да се притиска Русия, с цел да извършва тя интернационалните си з...
Вчера преди съвещанието на Арктическия съвет тази седмица в Рейкявик.
„ От дълго време за всички е безусловно ясно, че това е наша територия, това е нашата земя “, сподели той на конференция в Москва. „ Ние сме виновни за обезпечаването на сигурност на нашето арктическо крайбрежие ”, добави Лавров.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР