Американският държавен секретар пристигна в Истанбул за разговори по завършването

...
Американският държавен секретар пристигна в Истанбул за разговори по завършването
Коментари Харесай

Блинкен пристигна в Истанбул заради Швеция, в Близкия изток обсъжда бъдещето на Газа

Американският държавен секретар дойде в Истанбул за диалози по завършването на ратификацията от страна на Турция за присъединението на Швеция към НАТО.

След това Антъни Блинкен се насочва към Близкия изток в търсене на решение войната да не се разрасне отвън рамките на Ивицата Газа.

Сред главните тематиките на диалог е бъдещето на Ивицата Газа след края на спора. Израелският министър на защитата показа проект: територията да има лимитирано палестинско ръководство, само че Тел Авив да резервира контрола върху сигурността. В този подтекст пристигна и предизвестие от Берлин.

„ Не би трябвало да има окупация на Ивицата Газа, нито експулсиране на население, нито орязване на територията ѝ “, разяснява Аналена Бербок, външен министър на Германия.

Опасенията от ескалация се ускориха след ликвидирането във вторник на втория в управлението на " Хамас " – Салех ал-Арури, в Бейрут.

Ливан внесе недоволство в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и дефинира удара като " най-опасната фаза " от израелските офанзиви против страната.

„ Това няма по какъв начин да мине без отговор и наказване. Не можем да си замълчим пред такова рисково нарушаване и реакцията ни няма да закъснее “, заплаши водачът на ливанската формация " Хизбула " Хасан Насрала.

От " Хамас " пък упрекнаха Израел, че с убийството на Арури желае да " изнесе " войната си в чужбина.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР