Американският Държавен департамент осъжда преднамерените нападения срещу цивилни по света.

...
Американският Държавен департамент осъжда преднамерените нападения срещу цивилни по света.
Коментари Харесай

САЩ отказаха да коментират дали знаят кой стои зад убийството на Дугина

Американският Държавен департамент осъжда преднамерените набези против цивилни по света. Говорителят на ведомството Нед Прайс сподели това по отношение на покушението против дъщерята на ултранационалистическия съветски идеолог Александър Дугин.

Той отхвърли да отговори на запитване дали Съединените щати знаят кой стои зад убийството, само че добави, че без подозрение руснаците ще си извадят съответните изводи.

Руската Федерална работа за сигурност упрекна украинските секрети служби за убийството на Дугина. Украинският президентски консултант Михайло Подоляк отхвърли Киев да има каквато и да е връзка с атентата.

Естонският външен министър Урмас Рейнсалу направи напълно сбит коментар във връзка станалото, като сподели, че Талин преглежда изказването на съветската страна като провокация към Украйна.

Според Москва обвинената за убийството украинка Наталия Вовк е избягала в балтийската страна. А заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност и някогашен президент Дмитрий Медведев съобщи, че отговорните за убийството ще бъдат открити и ще понесат наказване. Той изпрати съболезнователна депеша на фамилията на Дугина, в която дефинира случилото се като чудовищно закононарушение, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР