Американският банков гигант JPMorgan Chase разкри плановете си за нова

...
Американският банков гигант JPMorgan Chase разкри плановете си за нова
Коментари Харесай

60-етажен небостъргач в Ню Йорк ще се захранва само от възобновяема енергия

Американският банков колос JPMorgan Chase разкри проектите си за нова световна централа: 60-етажен небостъргач, захранван напълно от възобновима сила.

Предвидена да бъде приключена през 2025 година, кулата е с височина 423 метра и ще се издига в Ню Йорк.

Сградата е в стъпаловидна форма, която се извисява над центъра на Манхатън.

JPMorgan Chase и Foster + Partners - архитектите, които стоят зад плана, показват, че небостъргачът ще реализира "нетни нулеви излъчвания ", частично посредством потребление на сила от държавна водноелектрическа централа.
View this post on Instagram
A post shared by Foster + Partners (@fosterandpartners)

Други негови енергийно ефикасни характерности включват прозорци с троен стъклопакет и системи за предпазване и наново потребление на вода, които могат да понижат потреблението с 40%. Кулата ще употребява и „ умна строителна технология “ със датчици за наблюдаване и понижаване на потреблението на сила.

Строителните работи на обекта към този момент са почнали, като на същото място преди се издига 215-метровият Union Carbide Building, оповестява CNN.
View this post on Instagram
A post shared by YIMBYgram (@yimbygram)

Архитектите посоват, че 97% от строителните материали от предшественика на кулата ще бъдат "рециклирани, модифицирани и употребявани наново ". Новият дизайн дава обещание двойно повече външно пространство на приземното равнище, в комплект с публичен площад и разширени тротоари.

Новата кула може да приюти до 14 000 чиновници на 232 257 квадратни метра повърхност - четири пъти повече от капацитетета на Union Carbide Building.

Дизайнът предлага на жителите разнообразни "уелнес " уреди, в това число системи за пречистване на въздуха, здравен и фитнес център, изобилна зеленина и "безконтактна " технология.

Разположен на 270 Park Avenue, планът е част от по-широки проекти за трансформиране на сектор от източния център на Ню Йорк. През 2017 година градските управляващи гласоподават смяна на региона, която дава обещание „ огромни усъвършенствания на метростанциите, по-голямо пространство за пешеходци, вложения в емблематичните забележителности и ново потомство офис здания “.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР