Американският актьор Фред Уорд почина на 79-годишна възраст, предаде Асошиейтед

...
Американският актьор Фред Уорд почина на 79-годишна възраст, предаде Асошиейтед
Коментари Харесай

Почина американският актьор Фред Уорд

Американският артист Фред Уорд умря на 79-годишна възраст, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Не се оповестяват нито аргументите за кончината му, нито мястото, по искане на фамилията. Рон Хофман, представител на артиста, сподели, че гибелта е настъпила на 8 май.

Фред Уорд печели премията "Златен глобус " за присъединяване си във кино лентата "Преки пътища " (1993 г.) на режисьора Робърт Олтман. Актьорът се превъплъщава в облика на американския астронавт Вържидил Грисъм в продукцията "Истински неща ", която е номинирана за премия "Оскар " за най-хубав филм през 1984 година

Едно от първите му участия е във кино лентата на Клинт Истууд от 1979 година "Бягство от Алкатраз ".

Сред многочислените функции, които Фред Уорд извършва по време на кариерата си, е и тази на американския президент Роналд Рейгън. Той влиза в неговия облик в шпионския трилър за Студената война "Аферата Феъруел " от 2009 година на френския режисьор Кристиан Карион. Уорд извършва поддържаща роля в "Два патлака " ( "2 Guns ") с Дензъл Уошингтън и Марк Уолбърг.

Снимал се е и в няколко телевизионни сериала, измежду които "Спешно поделение ", "Анатомията на Грей ". Наскоро Фред Уорд се появи във втория сезон на поредицата на HBO "Истински детектив ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР