Американските военновъздушни сили са подписали контракт с военно-промишлената корпорация Lockheed

...
Американските военновъздушни сили са подписали контракт с военно-промишлената корпорация Lockheed
Коментари Харесай

САЩ дават $1 милиард за разработка на хиперзвуково оръжие

Американските военновъздушни сили са подписали договор с военно-промишлената корпорация Lockheed Martin за планиране на и основаване на първообраз на нова хиперзвукова крилата ракета. Според информация на изданието Defense News цената на контракта е 928 милиона $.

Defense News отбелязва, че подписания на 18 април контракт, допуска: " планиране, разработка, основаване на систематична интеграция, тествания, логистика и интегрирана поддръжка на хиперзвуково стандартно оръжие, а по този начин също оръжие с въздушно базиране и оръжие за нанасяне на удари от далечно разстояние.

Според информация на изданието, периодите за доставка и количеството на ракетите не се избрани от съглашението.

На 1 март, напомня rns.online, в посланието си до Федералното заседание на Руската Федерация, президентът Владимир Путин, описа за новото съветско въоръжение, в това числи и за притежаваният от страната хиперзвуков ракетен комплекс " Кинжал ".

По-късно шефът на стратегическото командване на Съединени американски щати, военачалник Джон Хайтън съобщи, че Съединени американски щати нямат доказателства за притежаван от Русия " непобедима " хиперзвукова ракета. Но акцентира, че Съединени американски щати са длъжни да имат вяра на думите на Владимир Путин, че страната му работи над такова оръжие.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР