Американските военноморски сили засилват наблюдението си над подводниците на страната

...
Американските военноморски сили засилват наблюдението си над подводниците на страната
Коментари Харесай

Грандиозен скандал! Фалшифицирани тестове на метала, използван за създаване на US подводници

Американските военноморски сили ускоряват наблюдението си над подводниците на страната откакто стана ясно, че някогашен металург от компанията, която доставя стомана за изработката им, е фалшифицирала тестванията на метала, съобщи Агенция Франс Прес.

Според министерството на правораздаването 67-годишната Илейн Томас се е признала за отговорна за показване на погрешни данни за здравината и якостта на стоманата и това е траяло над 30 години.

Томас е някогашен шеф по металургичната активност в леярна в щата Вашингтон. Фирмата е главен доставчик на компании като „ Дженерал Дайнамикс “, които построяват корпусите на подводниците.

Министерството на правораздаването показва, че при тестванията към половината от отливките не са отговаряли на строгите условия за параметри. Фалшификацията е била разкрита през 2017 година от чиновник на металургичната компания.

От военноморските сили не разясниха развиването по делото, само че обявиха, че са взели ограничения, с цел да подсигуряват безвредната работа на подводниците.

Около 40 от съдовете, създадени в интервала сред 1985 и 2017 година към момента са на работа.

Очаква се присъдата против Илейн Томас да бъде произнесена през февруари. Тя е застрашена от затвор до 10 години и 1 милион $ санкция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР