Американските военни отмениха теста на своята междуконтинентална балистична ракета (Intercontinental

...
Американските военни отмениха теста на своята междуконтинентална балистична ракета (Intercontinental
Коментари Харесай

САЩ отмениха теста на ракетата Minuteman III заради ядреното напрежение с Русия

Американските военни анулираха теста на своята междуконтинентална балистична ракета (Intercontinental ballistic missile - ICBM) Minuteman III, откакто той беше в началото отсрочен в опит за понижаване на нуклеарното напрежение с Русия по време на войната в Украйна, заяви Ройтерс (), като се базира на Военновъздушните сили на Съединени американски щати.

Пентагонът за първи път разгласи отсрочване на теста на 2 март, откакто Русия разгласи, че привежда нуклеарните си сили в нараснала подготвеност. Тогава Вашингтон съобщи, че е значимо както Съединените щати, по този начин и Русия " да имат поради риска от неправилни сметки и предвиждания и да подхващат стъпки за понижаване на тези опасности ". Но обществено съобщи желанието си единствено " малко " да забави теста, а не да го анулира, напомня Ройтерс.

Говорителят на Военновъздушните сили Ан Щефанек сподели, че решението за анулация на теста на ракетата LGM-30G Minuteman III се дължи на същите аргументи, довели до отлагането му.

Следващият тест на Minuteman III е плануван да се организира по-късно тази година.

" Военновъздушните сили са уверени в готовността на стратегическите сили на Съединените щати ", сподели Стефанек.

Промяната в графика за проби на американската междуконтинентална балистична ракета може да бъде оспорена. Американският сенатор Джим Айнхоф, висшият републиканец в комисията по въоръжените сили на Сената, изрази предишния месец отчаяние от забавянето на тест, който съгласно него е от решаващо значение за гарантиране на ефикасността на нуклеарното въздържане на Америка.

Джефри Луис, откривател по тематиката за ракетите в Центъра за проучване на неразпространението " Джеймс Мартин ", обаче омаловажи въздействието на анулацията на теста.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР