Американските власти потвърдиха смъртта на 31 души, загинали в резултат

...
Американските власти потвърдиха смъртта на 31 души, загинали в резултат
Коментари Харесай

31 станаха жертвите на "Харви"

Американските управляващи потвърдиха гибелта на 31 души, починали вследствие на тропическата стихия Харви, предава БНР, базирайки се на американските осведомителни медии.

Властите оповестяват още, че придошлите води са преобърнали две цистерни за запазване на петрол в южната част на щата Тексас, при което са се разлели над 110 000 литра недопечен нефт.

По оценка на " Мудис аналитикс " икономическите вреди от Харви в югоизточната част на Тексас са на стойност сред 51 и 75 милиарда $, което прави бурята една от най-скъпоструващите в историята на Съединени американски щати.

Въпреки че Националният център по ураганите на Съединените щати намали Харви до „ тропическа меланхолия ", оттова предизвестиха, че пагубните наводнения не престават. Президентът на компанията " Аркема " Рич Роу сподели, че наводненият й химически цех северозападно от Хюстън може да се взриви и да избухне огромен пожар. Заводът и жилищните здания в радиус от 2 км и половина към него са евакуирани.

Губернаторът на щата Тексас Грег Абът уточни, че щатът може да има потребност от над 125 милиарда $ от държавното управление, с цел да се възвърне от бурята, отбелязва Ройтерс.

Междувременно фондацията на артиста Леонардо ди Каприо подари 1 милион $ на фонд за възобновяване на вредите от Харви.

През последните дни доста звезди предоставиха пари в помощ на потърпевшите от урагана, в това число актрисата Сандра Бълок, която също подари 1 милион $ - на Американския Червен кръст.

Американският президент Доналд Тръмп даде обещание, че управляващите ще продължат да дават поддръжка на потърпевшите от тропическата стихия Харви, съобщи ДПА. По времена посещаване в щата Мисури Тръмп съобщи, че реакцията на държавното управление за справяне с бедствието ще бъде " огромна и невиждана ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР