Американските спецслужби ще окажат помощ при защитата на цифровата инфраструктура

...
Американските спецслужби ще окажат помощ при защитата на цифровата инфраструктура
Коментари Харесай

ФБР ще помогне на Черна гора в разследването на кибератаките

Американските спецслужби ще окажат помощ при отбраната на цифровата инфраструктура на Черна гора против съветските хакерски офанзиви, заяви VoA. 

Федералното бюро за следствие (ФБР) ще изпрати в балканската страна група за битка с хакерските атаки (CAT - Cyber Action Teams), с цел да помогне при следствието на осъществените неотдавна хакерски офанзиви против държавната цифрова инфраструктура, заяви черногорското министерство на вътрешните работи. 

Безпрецедентните по мащабите си хакерски интервенции против институциите на Черна гора съгласно експерти от Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати евентуално са осъществени в отговор ва решението на Черна гора да се причисли към глобите против Русия.
Министърът на държавното ръководство Марас Дукай съобщи, че са били инфектирани 10 държавни институции. Никой не е изискал откуп за компрометираните материали.

Висши длъжностни лица от черногорската полиция са се срещнали през вчерашния ден с юридическия аташе на ФБР за Сърбия, Черна гора и Босна и Херцеговина.
Според медийни изявления, Франция и НАТО също са се заели да оказват помощ. 
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР