Американските сили нанесоха удар по радарен обект на хусите в

...
Американските сили нанесоха удар по радарен обект на хусите в
Коментари Харесай

САЩ нанесоха нов удар срещу хусите в Йемен

Американските сили нанесоха удар по радарен обект на хусите в Йемен, оповестиха военните, като означиха, че задачата на най-новият удар е била да се ограничи способността на йеменските бунтовници да нападна морски съдове, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

 

" Този удар беше осъществен от американския транспортен съд " Карни " Carney (DDG 64) благодарение на ракети " Томахок " и беше следващо деяние против съответна военна цел, обвързвана с ударите, подхванати на 12 януари за да се понижи способността на хусите да нападат морски съдове, в това число търговски кораби ", се заяви Централното командване на Съединени американски щати в платформата " Екс ".


Новият удар е нанесен рано тази заран йеменско време.

Според един от източниците цел на новия удар е бил радар. Радарната инфраструктура е основна цел за прекъсване на офанзивите на хусите в Червено море. Телевизия " Ал Масира " на бунтовническото придвижване заяви, че рейдовете на Съединени американски щати и Англия са били ориентирани към йеменската столицата Сана.

 

Очевидци потвърдиха рано през вчерашния ден йеменско време, че е имало детонации във военни бази покрай летището в Сана и до това в град Тайз, във военноморска база в основното йеменско пристанище на Червено море - Ходейда и военни обекти в крайбрежната провинция Хаджа.

 

Говорителят на Белия дом Джон Кърби заяви, че обект на ударите е била инфраструктура на хусите за запазване, изстрелване и ръководство на ракети или дронове, употребявани от групировката в последните месеци против търговски кораби в Червено море.

 

Официалните медии на подкрепяните от Иран екстремисти по-рано оповестиха, че въздушната база Ал-Дайлами в следената от бунтовниците столица на Йемен Сана е била наранена, съобщи Агенция Франс Прес.

Хутите, които направиха десетки офанзиви против свързани с Израел кораби в символ на митинг против войната Израел-Хамас, предизвестиха, че ползите на Съединени американски щати и Англия са „ законни цели “ след първия залп от удари. Англия, Съединените щати и осем съдружници обявиха, че ударите, осъществени в петък, 12 януари, са имали за цел да " деескалират напрежението ", само че хутите дадоха обещание да продължат офанзивите си.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР