Американските сили атакуваха отново хутите в Йемен. Тази сутрин те

...
Американските сили атакуваха отново хутите в Йемен. Тази сутрин те
Коментари Харесай

САЩ нанесоха нов удар срещу хутите в Йемен

Американските сили нападнаха още веднъж хутите в Йемен. Тази заран те са подхванали нов удар против тях, откакто преди ден имаше вълна от американски и английски офанзиви на близо 30 места в страната за ограничение на способността на хутите да нападат търговски кораби в Червено море.
Ударът е по радарен обект на хутите в Йемен, оповестиха военните пред " Ройтерс ". Радарната инфраструктура е основна цел за прекъсване на офанзивите на хутите в Червено море. Американските военни означиха, че задачата на най-новия удар е била да се ограничи способността на йеменските бунтовници да нападна морски съдове. " Този удар беше осъществен от американския транспортен съд " Карни " Carney (DDG 64) благодарение на ракети " Томахок " и беше следващо деяние против съответна военна цел, обвързвана с ударите, подхванати на 12 януари за да се понижи способността на хутите да нападат морски съдове, в това число търговски кораби ", се заяви Централното командване на Съединени американски щати в платформата " Екс ".
Официалните медии на подкрепяните от Иран екстремисти по-рано оповестиха, че въздушната база Ал-Дайлами в следената от бунтовниците столица на Йемен Сана е била наранена, съобщи Агенция Франс Прес.
Хутите, които направиха десетки офанзиви против свързани с Израел кораби в символ на митинг против войната Израел-Хамас, предизвестиха, че ползите на Съединени американски щати и Англия са „ законни цели “ след първия залп от удари. Англия, Съединените щати и осем съдружници обявиха, че ударите, осъществени в петък, 12 януари, са имали за цел да " деескалират напрежението ", само че хутите дадоха обещание да продължат офанзивите си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР