Американските санкции срещу Сирия са нарушили усилията за оказване на

...
Американските санкции срещу Сирия са нарушили усилията за оказване на
Коментари Харесай

Китай поиска прекратяване на санкциите на САЩ срещу Сирия след смъртоносните земетресения

Американските наказания против Сирия са нарушили напъните за оказване на помощ след пагубните трусове, които лишиха живота на повече от 15 000 души, заяви китайското външно министерство. Пекин прикани Съединени американски щати да анулират глобите против Сирия и да " отворят вратите за филантропична помощ ".

Говорителката на Министерството на външните работи Мао Нинг беше помолена да разяснява глобите по време на ежедневния си брифинг за медиите.

" Опустошителните трусове - в допълнение към годините на война и безредици - доведоха до ужасна филантропична рецесия в Сирия ", сподели тя и добави, че " честите военни удари на Съединени американски щати и суровите стопански наказания са предизвикали големи жертви измежду цивилното население и са лишили средствата за прехранване на сирийците ".

" След злополуката Съединени американски щати би трябвало да загърбят геополитическите си пристрастия и неотложно да анулират едностранните наказания против Сирия, с цел да отворят вратите за филантропична помощ за Сирия ".

Хуманитарни групи, като Сирийския арабски червен полумесец (SARC) и основания в Съединени американски щати Арабско-американски антидискриминационен комитет, молят американските управляващи да анулират глобите след земетресенията в понеделник, които раздрусаха Сирия и Турция и лишиха живота на хиляди хора в двете страни.

Много от жителите са блокирани под срутените здания, което поражда незабавна потребност от навременна помощ.

" Процесът на евакуация и избавителните интервенции са лимитирани заради пречките, подбудени от тежките наказания. Имаме дефицит на тежки машини и съоръжение, което е належащо за повдигане на руините ", съобщи ръководителят на SARC Халед Хбубати, като добави, че глобите на Съединени американски щати основават най-големите спънки за напъните за оказване на помощ.

Вашингтон изрично отхвърля да обмисли прекъсването на икономическите наказания, като Държавният департамент упорства, че сходен ход би бил " контрапродуктивен ", като в същото време твърди, че сирийското държавно управление е " грубо " по отношение на личните си жители.

 Ситуацията с интернационалната помощ в Сирия не е ясна.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР