Американските санкции срещу газопровода Северен поток 2 са крещящ протекционизъм,

...
Американските санкции срещу газопровода Северен поток 2 са крещящ протекционизъм,
Коментари Харесай

Москва: Санкциите на САЩ срещу Северен поток-2 са крещящ протекционизъм

Американските наказания против газопровода " Северен поток 2 " са " фрапантен протекционизъм ", ориентиран към придвижване на втечнения природен газ на Съединени американски щати към европейския пазар, само че страните от Европейски Съюз схващат това и поддържат плана, и с помощта на това той ще бъде приключен, съобщи в понеделник съветският вицепремиер Александър Новак за телевизия RBC.

" Разбира се, това е прям протекционизъм. Ключовата концепция за какво нашите сътрудници от чужбина се опълчват на " Северен поток 2 " е обвързвана на първо място с нуждата от разпространение на техния (американския) личен артикул, на техния полутечен газ (LNG) ", уточни Новак.

" Този инструмент на налагане на наказания е безусловно неконкурентоспособен. Всички го схващат, в това число страните, които се интересуват от осъществяването на плана " Северен поток 2 ", европейските страни и фирмите. Те поддържат плана и съм сигурен, че при тази поддръжка той ще бъде сбъднат ", акцентира съветският енергиен министър.

Изявлението на Александър Новак е реалност, откакто на 1 януари в Съединени американски щати влязоха в действие текстове от бюджета за защита, които включват разширение на глобите против газопровода " Северен поток-2 " и " Турски поток ".

На 3 януари пък интернационалната сертификационна и класификационна компания Det Norske Veritas (DNV GL) заяви за ТАСС, че приключва всички действия по узаконяването на газопровода поради новите наказания на Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР