Американските прокурори, разследващи дейността на британката Гилейн Максуел и други,

...
Американските прокурори, разследващи дейността на британката Гилейн Максуел и други,
Коментари Харесай

Прокурори смятат принц Андрю за обект на интерес в делото за Епстийн

Американските прокурори, проверяващи активността на британката Гилейн Максуел и други, свързани с американския финансист Джефри Епстийн, считат принц Андрю за " обект на интерес " в следствието, съобщи „ Ройтерс “.

Следователите желаят да интервюират сина на кралица Елизабет II за неговото другарство с починалия вложител. Бидейки обект на интерес, той се преглежда най-малко като евентуален очевидец.

През 2020 година прокурорите обявиха, че Андрю „ се е опитал подправено да се показа пред обществеността като припрян и подготвен да сътрудничи “, само че не е давал изявление на федералните управляващи и неведнъж е отказвал претенции за диалог. В момента управляващите също не чакат да могат да интервюират принца в обозримо бъдеще. „ Изглежда не желае да приказва с нас “, споделя източник, осведомен с следствието.

По-рано този месец стана ясно, че против Андрю е заведено дело за обезчестяване. Той е упрекнат, че три пъти изнасилил малолетна жена преди към две десетилетия.

Епстийн се самоуби в затвор през 2019 година, до момента в който Гилейн Максуел пледира почтена по отношение на обвиняванията, че е привличала тийнейджърки, които финансистът е насилвал полово сред 1994 и 2004 година. Очаква се тя да бъде изправена пред съда през ноември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР