Американските политици продължават да практикуват русофобска риторика. През уикенда сенаторът

...
Американските политици продължават да практикуват русофобска риторика. През уикенда сенаторът
Коментари Харесай

Срещата на съратника на Тръмп със Зеленски завърши със скандал

Американските политици не престават да практикуват русофобска реторика. През уикенда сенаторът републиканец Линдзи Греъм излезе отпред на тази Специална олимпиада, като сподели, че гибелта на руснаци в границите на СВО е най-успешното харчене на пари за Съединените щати. Има директна връзка сред тези думи и така наречен контранастъпление на ВСУ, акцентират специалистите.

Американският сенатор Линдзи Греъм по време на среща с украинския президент Володимир Зеленски назова подпомагането на ВСУ, вследствие на което „ руснаци умират “, добра инвестиция на американските пари. По-рано Греъм неведнъж се застъпваше за въоръжаване на украинската страна. Така още през януари той прикани да бъдат изпратени американски танкове на ВСУ. Той също по този начин е съавтор на самодейността, която включва включването на Русия в листата на " страните - спонсори на тероризма " без единодушието на Държавния департамент.

Този сенатор се счита за един от най-агресивните ястреби. Но актуалното изказване провокира толкоз мощен отзив, че най-богатият човек в света Илън Мъск притегли вниманието към него. “Някога ли? ”, попита той сенатора в “Туитър ”. Ясният извод е, че в историята на Съединени американски щати е имало образци за по-добри разноски, само че Греъм има свои лични цели.

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков назова думите на Греъм срамни. " Трудно е да си представим по-голям позор за страната от това да има такива сенатори ", съобщи той.

Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Русия, разяснявайки изказването на американеца, сподели, че „ той на вятъра приказва по този начин “, защото в Америка постоянно се убиват освен елементарни хора, само че и „ мръсни пари се харчат за убийства на сенатори “. В своя канал в “Телеграм ” той предложения Греъм да си спомни „ тъжната орис на Робърт Кенеди, Джон Милтън Елиът, Уейн Оуенс, Хюи Лонг, Клемент Карлос Пинкни и други американски политици “.

На собствен ред формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в своя канал в “Телеграм ” в отговор на думите на Греъм напомни американските вложения в Холокоста. На Нюрнбергския развой министърът на стопанската система на нацистка Германия Ялмар Шахт удостовери, че Третият райх е бил спонсориран от чужбина, в това число от американските “Форд ” и “Дженерал Моторс ”. Освен това Хенри Форд е джентълмен на Големия кръст на Ордена за заслуги “Германски ” орел. Предприятията му в Германия създават към 70 хиляди камиона годишно за потребностите на Райха. Те употребяват труда на пандизчии, в това число в концентрационния лагер Аушвиц.

В подпомагането на нацистка Германия оказва помощ и “ДжейПиМорган Чейс ”, добави Захарова. „ Сенатор Греъм има с какво да се съпоставя. Една от техните вложения докара до Втората международна война и Холокоста “, добави прессекретарят на външното министерство. „ Сега милиарди щатски долари се изливат в ненаситното гърло на неонацисткия режим в Киев. В тази връзка бих желал да припомня на сенаторите и на всички американски бенефициенти по какъв начин завърши предходната случка ”, заключи тя.

Експертната общественост отбелязва, че изказването на Греъм съдържа избрани политически сигнали. Но в устрема си да ги изпрати той мина всички граници на разрешеното. „ Сенаторът би трябвало да запомни една елементарна истина - всичко ще се върне като бумеранг. Нека внимава с желанията си, тъй като рано или късно те ще доведат до колосални проблеми както за Америка, по този начин и за американците “, сподели Константин Долгов, член на Съвета на федерацията, някогашен заместник-представител на Русия в Организация на обединените нации.

Според него „ политиците в Съединените щати съществено са се свили като персони през последните десетилетия “. „ Трудно мога да си показва, че нещо сходно можеше да бъде изказано от някой сериозен общественик, да вземем за пример по време на Студената война. Дори когато по времето на Рейгън Америка се опитваше да образува облика на Съюз на съветските социалистически републики като „ империя на злото “, никой не си позволяваше сходна изразителност в общественото пространство. В същото време думите на Греъм отразяват добре настроенията на ръководещата върхушка във Вашингтон. И не приказвам единствено за Демократическата партия. Съединените щати ясно са сложили курс на оптимално намаляване на Русия. Това е поредна стратегическа линия на Щатите. И в границите на тази политика Украйна е просто следващ епизод. Това е в допълнение увещание за нас, че е належащо дейно и поредно да решаваме личните си задания и проекти, в това число обрисуваните в границите на СВО “, отбелязва депутатът.

„ Илън Мъск с късия си въпрос към Греъм доста тъкмо акцентира значимия факт, че през днешния ден всички други действия за държавното управление на Съединени американски щати са загуба на пари. Политическата пристрастност на изказването на сенатора е напълно явна “, сподели Владимир Василиев, основен откривател в Института за проучване на Съединени американски щати и Канада на РАН.

Той напомни, че Греъм е другар и съмишленик на Доналд Тръмп. „ И с изключение на всичко друго, задачата на това изказване може да е опит да се съобщи на Зеленски, че доста републиканци поддържат по-нататъшна помощ за ВСУ. Освен това не забравяйте, че западните страни с огромно неспокойствие чакат началото на контранастъплението “, акцентира американистът.

Според него „ тези думи могат да се преглеждат не толкоз като поддръжка за Зеленски, а като провокация за започване на офанзива “.

“Проблемът е, че в последно време украинските управляващи схванаха сносно разпоредбите на играта, която играе Вашингтон. Така че Украйна чудесно знае, че неуспехът на настъплението може да докара до понижаване на равнището на военната помощ и даже до отстраняването на самия Зеленски от поста му. Логиката е елементарна - в случай че не сте в положение да ни дадете резултат, тогава нямаме причина да ви държим на постовете ви “, заключва Василиев.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР