Американските милионери започват да намаляват разходите си и стават по-пестеливи

...
Американските милионери започват да намаляват разходите си и стават по-пестеливи
Коментари Харесай

Инфлацията стигна и до милионерите в САЩ - как те пестят, според проучване

Американските милионери стартират да понижават разноските си и стават по-пестеливи на фона на високата инфлация, откри изследването на CNBC - Millionaire Survey. Участниците в изследването са американци с капиталови активи над 1 милион $.

Оказва се, че 80% от интервюираните възнамеряват да понижат разноските си през този празничен сезон заради възходящите цени на потребителските артикули. В същото време, най-склонни към спестовност са богаташите на възраст сред 30 и 40 години - в тази възрастова категория 100% от интервюираните, т.е. всички, са изразили желанието си да понижат разноските си. Но пък минимум склонни към спестовност са милионерите на възраст над 60 години, при които 78% считат да понижат разноските си.

На въпроса по какъв начин реагират на високата инфлация, 52% от милионерите под 40 години споделят, че към този момент обръщат повече внимание на цените, когато пазарят, а една трета от тях дават отговор, че са понижили периодичност на визитите на заведения за хранене.

" Милионерите в Съединени американски щати общо взето стават по-внимателни при харченето на пари ", разяснява Джордж Уолпър, президент на Spectrem Group, която организира изследването Millionaire Survey взаимно със CNBC.

Участващите в изследването американски милионери се разминават в мнението си по въпроса, дали си коства да се поправя съставът на активите в капиталовите портфейли поради инфлацията.

Така, 29% от интервюираните оповестяват, че към този момент са създали промени в капиталовите си портфейли на фона на растящите цени на потребителските артикули, а 11% възнамеряват да го създадат.

В същото време, 30% от участващите в допитването богаташи оповестяват, че се двоумят дали да създадат въпросните промени, до момента в който други 30% въобще не възнамеряват да преразгледат състава на капиталовите си портфейли поради инфлацията.

По думите на президента на провелата проучването Spectrem Group Джордж Уолпър, въпреки че множеството инвеститори-милионери са наясно че е належащо да поправят своите капиталови портфейли, те не са сигурни обаче какви тъкмо ограничения да подхващат в тази тенденция.
 Фед на Съединени американски щати със 7-мо покачване на главната рента за годината, ще продължи и през 2023-а
Фед на Съединени американски щати със 7-мо покачване на главната рента за годината, ще продължи и през 2023-а

Основната цел продължава да е въздържане темпа на инфлацията

Проучването също по този начин демонстрира, че множеството милионери чакат високата инфлация в Съединени американски щати да продължи и през 2023 година. Повечето респонденти считат, че актуалното високо равнище на инфлация ще продължи най-малко още една година (т.е. и през цялата 2023 г.), а 12% даже предвиждат, че високата инфлация може да продължи от 2 до 5 години.

В същото време, респондентите като цяло са сигурни в способността на Федералния запас на Съединени американски щати да забави темпа на инфлацията . По-голямата част от интервюираните (58%) споделят, че са " уверени " или " доста уверени " в способността на Фед да забави растежа на цените на потребителските артикули. Все отново 37% дават отговор, че " въобще не са сигурни " в това.

Интересно е да се означи, че най-висока степен на доверие в способността на Фед да забави темпа на инфлация показват милионерите под 40 години - 55% от респондентите от тази категория споделят, че са " доста уверени " във Фед, до момента в който от богаташите над 60 години, единствено 5% показват такава огромна убеденост. Според Джордж Уолпър, това може би е обвързвано с обстоятелството, че родените след 1980 година, " към момента не са се сбъсквали с такова високо равнище на инфлация и на банкови лихви ".

Проучването измежду милионерите в Съединени американски щати Millionaire Survey е извършено през ноември 2022 година измежду 761 респонденти. Това изследване се организира два пъти годишно - през есента и пролетта.
 Да
Да " заложим " ли на Бъфет - да се следва ли (буквално) капиталовия гуру

Акции на кои компании са в Топ 10 на капиталовия портфейл на Бъфет
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР