Американските компании Модерна и Мерк обявиха, че са се споразумели

...
Американските компании Модерна и Мерк обявиха, че са се споразумели
Коментари Харесай

Американски компании разработват заедно ваксина срещу рак на кожата

Американските компании " Модерна " и " Мерк " оповестиха, че са се споразумели да създават и стартират на пазара дружно иРНК ваксина за пациенти с висок риск от развиване на рак на кожата, заяви Агенция Франс Прес.

Препаратът е в интервал на тествания в композиция с лекарство против рак.

Двете компании си сътрудничат от 2016 година за създаването на имунизацията.

След проучвания в продължение на няколко години без да пуска артикули, " Модерна " зае сензационно място на фармацевтичния пазар като една от първите компании, паралелно с " Пфайзер/Бионтех ", предложили ваксина против КОВИД-19 въз основа на иРНК технологията.

Компанията е уверена, че тази технология, позволяваща на човешките кафези да бъде указано да създават протеини, съдържащи се във вируса, с цел да обучат имунната система да го разпознава и деактивира, може да се употребява за лекуване на грип, СПИН, автоимунни, сърдечно-съдови и онкологични болести.

В лабораториите на " Мерк " е основано лекарството против рак пембролизумаб. Резултатите от втора фаза на клинични проби на иРНК ваксина, одобрявана дружно с лекарството при пациенти с висок риск за меланома, се чакат в края на годината.

Вече съществуват ваксини за предварителна защита (като тази против човешкия папиломавирус) или за лекуване на рак. В ход са и клинични тествания за лекуване на разнообразни типове рак.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР