Американските и европейските специални сили проведоха съвместни учения в Източна

...
Американските и европейските специални сили проведоха съвместни учения в Източна
Коментари Харесай

Американските тюлени се учат да се бият на суша и във вода на „стратегическо място“ близо до Русия

Американските и европейските специфични сили организираха взаимни учения в Източна Европа през май. Тяхната цел е да се тества по какъв начин войските и специфичните сили на НАТО могат да противодействат на въоръжените сили на РФ при положение на огромен спор. На тази тематика е обявата на Ставрос Атламазоглу в немското издание Business Insider под заглавие.
В началото на май командването на Съединени американски щати за специфични интервенции в Европа организира най-голямото годишно обучение и по едно и също време едно по-малко, като употребява специфични елементи от няколко страни на НАТО и сътрудници.
Наречени Троянска следа-21 и Черен лебед-21, ученията са изключително настоящи, защото напрежението с Русия продължава в Източна Украйна и Крим.
Американското командване за специфични интервенции в Европа планираше да организира тези учения по едно и също време, съгласно сюжет на пълномащабен спор с Русия от Балтика и Скандинавието до Украйна и Черноморския район.
Специални сили от Австрия, България, Хърватия, Германия, Грузия, Унгария, Черна гора, Северна Македония, Испания, Украйна и Англия се причислиха към специфичните сили на Военноморски сили на Съединени американски щати - екипажи на бойни катери на Силите за специфични интервенции на Военноморски сили, Зелени барети и Специални сили на Военновъздушни сили.
Тези учения, близки до бойните условия, бяха извършени главно в Румъния и отчасти в други страни в Източна Европа.
По време на учението беше тествана оперативната съгласуемост на подразделенията на специфичните сили от разнообразни страни в непосредствен пердах, при реализиране на близка въздушна поддръжка, търсене, втурване и залавяне. Основната цел на учението, изключително на Троянска следа-21, беше да се ревизира по какъв начин стандартните войски и специфичните сили могат да си взаимодействат при положение на огромен спор с Русия.
Взаимодействието сред постоянните войски и специфичните елементи е извънредно значимо при спор на равни сили.
Специални сили на флота против Русия
В случай на спор с Русия специфичните сили на Военноморски сили ще имат особена стойност по ред аргументи.
След анексирането на Кримския полуостров съветската войска ускори наличието си в района, трансформирайки Крим в видимо непревземаема цитадела, която пази южния фланг на Русия по суша и въздух.
Русия разположи там мощни радарни станции, способни да наблюдават кораби на няколкостотин благи, както и няколко мощни зенитно-ракетни системи С-400.
Москва трансформира полуострова в блестящо олицетворение на концепцията за ограничение и отвод на достъп и маневри (A2/AD), чиято цел е да лиши Съединени американски щати от владичество в морето и във въздуха, като сътвори действителна опасност за корабите и самолетите посредством ракети и други оръжейни системи, заради което те няма да могат да се приближат до задачата на стремително разстояние.
Крим обаче може да се трансформира в идеална територия за интервенциите на специфичните сили на американските Военноморски сили.
Екипи от " тюлени " могат да провеждат засади, да правят разузнаване в морето и на сушата, да вземат участие в подводни специфични интервенции, да вземем за пример инсталиране на датчици в океана и слагане на магнитни мини на противников кораби.
Руските радарни станции и батареи, които лимитират и отхвърлят достъп и маневри, както и системи за командване и ръководство, могат да бъдат напълно разумна цел за взводовете на " тюлените ".
Но военноморските специфични сили не са единственият съставен елемент на силите за специфични военноморски интервенции, който може да играе значима роля във вероятен спор с Русия.
Неизвестно богатство
Екипажите на военноморските кораби за специфични интервенции са едно от най-малките подразделения на командването на Съединени американски щати за специфични интервенции. В катерите за специфичните сили има по-малко от хиляда души, до момента в който общата мощ на американските сили за специфични интервенции е към 70 000 бойци. Такива подразделения са профилирани в бойни интервенции в морето, особено разузнаване, навлизане през фронтовата линия и евакуация на други подразделения за специфични интервенции.
„ Екипажите на бойните катери със особено предопределение са идеални за интервенции против съвсем равносилен зложелател. Толкова сме малцина, че мнозина подценяват опциите ни. Но ние сътворяваме доста огромен принос. Ние не сме единствено „ лодкари ”, които доставят „ морските котки ” до местоназначението им. Можем да действаме без значение в намерено море и по реките “ - споделил пред Business Insider войник от екипажа на специфичен военен катер, който се съгласил на изявление при изискване на анонимност.
Има три типа екипажи за битка със специфични цели. Двата са профилирани за действия в намерено море или океан, а един е за реки.
Те разполагат с няколко вида катери със особено предопределение, в това число ударен военен катер Attack (CCA), междинен военен катер (CCM) и тежък военен катер (CCH), които са предопределени за интервенции по крайбрежието и намерено море. Има и речен катер със особено предопределение (SOC-R), въоръжен с картечници и предопределена за интервенции по реки.
„ Но главното ни преимущество е скритостта и огневата мощност. Ако всичко е направено вярно, врагът в никакъв случай няма да разбере за нашето наличие, или той, мъртвият, към този момент няма да се интересува “ - добавил този командос.
Екипажите на бойни катери със особено предопределение могат освен скрито да доставят „ тюлени “ до съветските уреди в Крим, само че и дейно да работят по реките, употребявайки речни катери. Операциите по реките от време на време дават големи преимущества, а точно скорост, огнева мощност и прокристост.
По време на учението „ Черният лебед 21 “ екипажите на специфични бойни катери усъвършенствали уменията си по Дунав, която е втората по дължина река в Европа (след Волга) и вливаща се в Черно море, течаща през 10 страни.
Американските специфични сили получиха прочут опит в близки до действителни дейности на реката.
По време на противовъстаническите дейности в Ирак, военноморските специфични сили и диверсионно-разузнавателните подразделения от време на време се възползваха от реките, с цел да се движат по тях, когато ставаше прекомерно рисково да се пътува по пътищата заради спонтанни взривни устройства.
В редица случаи екипажите на бойните лодки доставяха специфични сили от тези елементи покрай задачата по реките, където бойците не ги чакаше никой. По този метод те реализираха огромен триумф, като изненадваха врага.
Екшън-филмът „ Закон за доблестта “, сниман през 2012 година с присъединяване на същински „ Морски тюлени “ и членове на екипажа на бойни катери (спонсорирани от Командването на военноморските сили за специфични операции), ясно демонстрира преимуществата на речните интервенции при освобождението на заложници.
В този филм командосите на катерите доставят скрито „ морските тюлени “ до терористичната база покрай реката, които избавят заложниците и по-късно извеждат всички отдолу под вражеския огън.
Въпреки детайлите на фантастиката, филмът демонстрира по какъв начин можете да употребявате опциите на специфичните сили по реките, с цел да нанесете удар в тила на врага, където никой не ги чака и никой не се приготвя за вражеска  атака.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР