Американските експерти в областта на киберсигурността очакват Иран да увеличи

...
Американските експерти в областта на киберсигурността очакват Иран да увеличи
Коментари Харесай

”Ню Йорк таймс”: Ирански хакери могат да ударят САЩ

Американските специалисти в региона на киберсигурността чакат Иран да усили хакерската си активност против Съединени американски щати, откакто президентът Доналд Тръмп разгласи изтеглянето на Вашингтон от нуклеарно съглашение с Техеран. Това заяви в. ”Ню Йорк таймс ”. Изданието се базира на американската компания " CrowdStrike ", профилирана в региона на компютърната сигурност. От компанията са предизвестили клиентите си, че са забелязали смяна в кибернетичността, идваща от Иран.

Хакерите са почнали интензивно да изпращат имейли с злонамерени кодове на пощенските адреси на дипломати, работещи в държавни организации на съюзническите страни на Съединени американски щати. Фирмата също по този начин откри, че киберпрестъпниците, свързани с Иран, са нараснали офанзивите против компютри на чиновници на редица телекомуникационни компании, пробвайки се да провалят своите системи.

Експерти също разкриха, че хакерите, свързани с Техеран, започнаха неотдавна да избират интернет адресите на компютрите, принадлежащи на американски военни уреди, ситуирани в Европа, отбелязва вестникът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР