Американските депутати Майкъл Маккол (републиканец), Грегъри Мийкс (демократ), Майк Галахър

...
Американските депутати Майкъл Маккол (републиканец), Грегъри Мийкс (демократ), Майк Галахър
Коментари Харесай

Политици и 200 правозащитни организации призоваха за бойкот на Олимпийските игри в Пекин

Американските депутати Майкъл Маккол (републиканец), Грегъри Мийкс (демократ), Майк Галахър (републиканец) и Том Малиновски (демократ) внесоха резолюция в долната камара на Конгреса на Съединени американски щати, призовавайки Международния олимпийски комитет (МОК) да реалокира XXIV зимни олимпийски игри от Пекин на друго място . Законодателите мотивираха сходна самодейност посредством хипотетичната продължаваща принуда на уйгурите от китайските управляващи. Според конгресмените, МОК би трябвало да обясни политиката си във връзка с връзката на игрите с нарушавания на правата на индивида и да съобщи, че правилото да бъдеш отвън политиката не значи занемаряване на тази тематика, написа ТАСС. " Необходимо е да се стартира незабавен развой за намиране на различни места за , в случай че преследването на уйгурите и други нарушавания продължат “, се споделя в текста.
По-рано политици от Канада, Норвегия и представители на съвсем 200 правозащитни организации от разнообразни страни също приканиха да бойкотират зимните игри . Причината беше голямата принуда, породена от КНР в самостоятелния регион Синцзян Уйгур. Пекин, както означи представителят на китайското външно министерство Жао Лиджиян на 8-ми март, изрично се опълчва на политизирането на спорта от обособени страни и организации, които се пробват под лозунга за отбрана на правата на индивида да нарушат огромните надпревари и да се намесят във вътрешните работи на други страни.
 Провокират Байдън да бойкотира зимните олимпийски игри в Пекин Провокират Байдън да бойкотира зимните олимпийски игри в Пекин
Републиканецът Джон Катко от щата Ню Йорк прикани президента на Съединени американски щати Джо Байдън да бойкотира зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 година..
Националният олимпийски комитет на Съединени американски щати, както обясни ръководителят му Сюзън Лайънс на 10-ти март, не поддържа концепцията за протест на игрите в Пекин. В средата на май държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен означи, че съгласно Вашингтон е прибързано да се разисква опцията за протест на идните Олимпийски игри в Китай. Планирано е XXIV зимни олимпийски игри да се проведат в Пекин от 4-ти до 20-ти февруари 2022 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР