Американските археолози са открили две монументални царски гробници, датирани преди

...
Американските археолози са открили две монументални царски гробници, датирани преди
Коментари Харесай

Археолози от САЩ откриха царски погребения в Гърция

Американските археолози са разкрили две монументални царски гробници, датирани преди към 3500 години покрай огромен замък от микенската ера в южния гръцки район Пелопонес, заяви гръцкото министерство на културата във вторник.

В изказване на министерството се споделя, че куполообразните покриви на двете гробници наоколо до двореца на бронзовата ера на Пилос са се срутили през древността, запълвайки ги с толкоз доста пръст и отломки, че грабителите на гробове не са могли да влязат, с цел да ги ограбят.

Въпреки това, те са били обезпокоявани през интервала на потреблението им в продължение на няколко генерации - за разлика от различен микенски гроб, открит наоколо през 2015 година, който е създал зашеметяващо богатство от злато и сребро богатство, бижута и бронзови оръжия, заровени с човек, който се допуска, че е бил ранен държател на Пилос.

В двете гробници са открити златен пръстен и златен талисман на древноегипетска богиня, подчертаваща комерсиалните и културни връзки от бронзовата ера. Министерството съобщи, че откритието е изключително значимо, защото хвърля светлина върху ранните етапи на микенската цивилизация на Гърция.

Микенската ера, сред почти 1650-1100 година пр.н.е. даде материал за доста от митовете и легендите на Древна Гърция, в това число тази от Троянската война.

По-голямата от двете гробници е имала диаметър 12 метра (36 фута) на равнището на пода, а каменните му стени са оживели до височина 4,5 метра (15 фута) - по-малко от половината от първичната му височина.

Другата беше към две трети от този размер и стените й в този момент са високи два метра. И двете принадлежат към гробницата вид толос, солидни куполни подземни структури, непокътнати за микенски царе, които могат да доближат почти 15 метра височина.

Те бяха разкопани през последните две години от археолозите на Университета в Синсинати, които откриха и близкото богато заравяне, което е известно като гробът на Грифинов боец, след някои от откритите в него орнаменти.

И трите гроба, дружно с друга гробница с толос, открита наоколо преди десетилетия, са издигнати по-рано от разпростиращия се замък, чиито руини се намират близо и който е разказан в " Одисеята " на Омир като седалище на мъдрия цар Нестор. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР