Американски военен експерт бие тревога заради придвижването на окупаторите към

...
Американски военен експерт бие тревога заради придвижването на окупаторите към
Коментари Харесай

Руснаците в атака към Северск, САЩ принуждава Украйна за мирни преговори?

Американски боен специалист бие паника поради напредването на окупаторите към позиции, от които могат да обстрелват града с миномети

Успехите на съветската войска през последните дни в региона на Кременая и Купянск разтревожи политическите анализатори от демократичния свят. Според тях, в случай че Въоръжените сили на Украйна не се похвалят с нещо значително на бойното поле по време на така наречен контранастъпление, Съединени американски щати ще принуди управляващите в Киев да седнат на масата за договаряния. 

Американският боен специалист Чак Пфарер следи с безпокойствие предвиждането на руснаците от 76-та дивизия на запад от Кременая. 

„ Руските сили започнаха масирано настъпване, съсредоточенно на път O-130501 (б.а. вижте на картата) западно от Кременая. Те доближиха до O-131306 и се придвижиха към Жеребецкия язовир “, разяснява той.

 

Пфарер акцентира, че и украинското командване признава за триумфите на съветската войска в този сектор от фронта. В същото време киевските медии оповестяват за оттегляне на украинските бригади в Серебрянския горски регион, прибавя той.

„ В утринната сводка на Генштаба на Въоръжените сили на Украйна се оповестява, че на Лиманското направление окупаторите настъпват към Белогоровка. Нанесли са въздушни удари в регионите на Невское и Ивановка, Торское, Белогоровка, Дубрава и Спорное. Под огъня (б.а. на оръдията) са също позициите на ВСУ в Серебрянка, Верхнекаменское и Раздоловка “, прибавя Пфарер.

Военният анализатор на „ Bild “ Пол Ронцхаймер пък разяснява, представен от съветския телеграм канал t.me/RVvoenkor, че в случай че контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна не се увенчае с триумфи, Съединени американски щати ще усилят натиска върху управляващите в Киев да седнат на масата за договаряния. 

Според него, повода да не реализиран огромен пробив на фронта е обвързвана както с по-добрата подготовка на съветската войска спрямо есента по този начин и с неналичието на авиация и на надеждна Противовъздушна отбрана от страна на ВСУ. 

Той цитира украинският военнослужещ Павел, който му бил споделил, че в случай че съветски хеликоптери ги нападат от разстояние 8 км, нямат с какво оръжие да отговорят. 

 

В същото време руснаците са си трансформирали тактиката и атакували врага си с ракети и артилерия още до момента в който са надалеч от фронтовата линия. Това мощно затруднява контранастъплението, разяснява Ронцхаймер. 

В същото време военният анализатор Юрий Подоляка, който е роден в украинския град Суми, сподели, че съветски бойни елементи нападат позициите на противниците и в Спорное, пробвайки се да ги ударят в гръб. 

Михаил Онуфриенко който пък е от Харков, предвижда, че Северск може скоро да се окаже в същото състояние, в което бе Бахмут, преди да бъде високомерен от ЧВК „ Вагнер “

„ Руската войска се придвижва напред и основава проблеми за ВСУ, тъй като с военните маневри към Торское, е отрязала украинските елементи, които се намират в „ Серебрянския горски регион “ от армията в Северск. Ако Украйна не стартира масирани контраатаки в региона, през лятото съветските бойци ще „ зачистят “ лесорайона и вероятно ще завладяват Серебрянка и Белогоровка. Тогава дистанцията до Северск от брега на Северски Донецк ще е 4-6 км и бойците от ВСУ ще попадат под минометен обстрел “, изясни той.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР