Американски турист е арестуван за разбиването на две скулптури в

...
Американски турист е арестуван за разбиването на две скулптури в
Коментари Харесай

Турист вилня в музей, строши древни римски скулптури

Американски екскурзиант е задържан за разбиването на две статуи в Израелския народен музей в Йерусалим.

Снимките, разпратени до медиите от израелската полиция, демонстрират двете антични римски скулптури, датиращи от II век, които лежат счупени на пода. А в известието се твърди, че мъжът е развалил статуите, тъй като е срещу Тората - най-важният текст на юдаизма. Адвокатът му обаче отхвърли постъпката му да е предизвикана от религиозни подбуди, съгласно организация АП.

От музея настояват, че чиновниците са алармирали полицията, откакто са видели мъж да поврежда двете скулптури. Става дума за главата на Атина Палада, дъщерята на гръцкия господ Зевс, както и за скулптура на грифон, хващащ колелото на ориста на римския господ Немезис.

И двете творби на изкуството са част от непрекъснатата експозиция на Израелския народен музей. Сега те са преместени в лабораторията за консервация за професионална реституция.

40-годишният американски жител е задържан на място и сега се разпитва от израелската полиция. Все още не се разкрива неговата идентичност. Органите на реда обаче споделят, че той твърдял пред тях, че „ статуите съставляват идоли за поклонение “.

Музеят назова случилото се „ обезпокоително и извънредно събитие “ и осъди „ всички форми на вандализъм “, написа bTV. Въпреки случая той ще остане отворен за гости.

При различен случай в града - през февруари тази година, различен американски екскурзиант, само че от еврейски генезис, счупи с чук статуята на Христос в известна католическа черква по пътя на кръстоносците.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР