Американски специалисти възнамеряват да анализират данните за новия коронавирус с

...
Американски специалисти възнамеряват да анализират данните за новия коронавирус с
Коментари Харесай

Най-бързият суперкомпютър на САЩ ще обработва данните за новия коронавирус

Американски експерти имат намерение да проучват данните за новия ковид благодарение на най-бързия суперкомпютър на Съединени американски щати, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията цитира информация на Министерството на здравеопазването и обществените служби на Съединени американски щати. В оповестения от здравното ведомство документ се акцентира, че то ще си сътрудничи с американското министерство по въпросите на ветераните и министерството на енергетиката в границите на стратегия за продан и разбор на данни за инфекцията. Крайната цел на тази междуведомствена самодейност ще бъде основаването на ваксина против новия ковид и на препарати, които могат да оказват помощ на инфектираните.

Отбелязва се,че експертите ще прибягнат до услугите на най-бързия суперкомпютър в страната - " Съмит ", който е ситуиран в Националната лаборатория на Съединени американски щати. Този обект на Министерството на енергетиката се намира в Оук Ридж, щата Тенеси. С помощта на " Съмит " ще бъде осъществен сложен разбор на данните, касаещи сферата на опазването на здравето. Това ще помогне за намирането на препарати, които могат да оказват помощ при лекуването на заболелите от Ковид-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР