Американски служители обсъждат с европейските си колеги възможността за затягане

...
Американски служители обсъждат с европейските си колеги възможността за затягане
Коментари Харесай

САЩ обсъждат с ЕС затягане на санкциите срещу Китай

Американски чиновници разискват с европейските си сътрудници опцията за стягане на експортните ограничавания за Китай, оповестява Bloomberg в понеделник, базирайки се на източници, съобщи Агенция " Фокус ".

Вашингтон счита за належащо да се " извлекат поучения " от политиката на антируските наказания, която Съединени американски щати организират дружно с Европейския съюз, и да употребява сходни способи за продан на информация и правна съгласуваност, с цел да " ускори общите ограничавания за експорт " против Китай. Новите ограничения се разискват преди декемврийската среща на Съвета ЕС-САЩ по търговия и технологии.

Към сегашния миг обаче Европейски Съюз не е склонен с американската позиция и заради " други условия " не възнамерява да приложи към Китай същия метод като този към Русия, прецизира Bloomberg. Някои държави-членки подхождат внимателно към опитите на Вашингтон да трансформира Общността в " плацдарм “ против Пекин и оферират концентриране върху " позитивен дневен ред “ в комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и Европейски Съюз. Източник на организацията разяснява, че евентуално във фокуса на вниманието на страните ще бъдат " артикули, които Пекин може да употребява за подсилване на военния си капацитет ". Все още не е известно дали този въпрос ще бъде издигнат в границите на срещата на американския договарящ за търговията Катрин Тай с комерсиалните министри на Европейски Съюз в Прага.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР