Американски съд отмени присъдата на нюйоркчанин, който вече е излежал

...
Американски съд отмени присъдата на нюйоркчанин, който вече е излежал
Коментари Харесай

Американски съд отмени присъдата на мъж, излежал 37 години за убийство

Американски съд анулира присъдата на нюйоркчанин, който към този момент е излежал 37 години от избраното му наказание за убийство на двама души през 80-те години, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
" Демократ енд кроникъл " заяви, че Майкъл Райнс е напуснал пандиза в Атика във вторник следобяд след явяване в съда в Рочестър.

Дъщеря му Мишел Милър, която е родена три месеца след ареста на Райнс, споделя пред вестника, че в никакъв случай не е виждала татко си отвън рамките на пандиза.

" Това ще бъде първият ми рожден ден, първата ми Коледа, първата ми Нова година с татко ми на открито ", сподели тя.
Миналата седмица изпълняващият длъжността арбитър от Върховния съд на щата Стивън Милър отхвърли присъдата за ликвидиране на Райнс през 1986 година, откакто двама основни очевидци, които преди този момент са били в пандиза дружно с Райнс, се отхвърлиха от показанията си.

62-годишният мъж е упрекнат по отношение на убийството на двама души по време на осуетен обир през 1984 година в ресторант " Рико " в Рочестър.

Полицията твърди, че Райнс е бил един от тримата маскирани въоръжени мъже, които влезнали в ресторанта и поискали пари от сейфа. Последвала е битка, при която притежателят и един клиент са били убити и убити, преди обвинените да избягат с празни ръце.

Доказателствата против Райнс обаче са нищожни: няма ДНК, пръстови отпечатъци или очевидци, които да са го видели на мястото на закононарушението, оповестява вестникът.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР