Американски съд е разпоредил конфискация на два луксозни самолета, притежавани

...
Американски съд е разпоредил конфискация на два луксозни самолета, притежавани
Коментари Харесай

Американските власти погнаха Абрамович


Американски съд е разпоредил конфискация на два първокласни самолета, притежавани от съветския милиардер Роман Абрамович, според глобите на Съединени американски щати, наложени след нашествието на Русия в Украйна.

Машините са на обща стойност близо 400 милиона $, само че към момента не е несъмнено дали американските управляващи ще получат надзор над тях. Оценяваният на 350 милиона $ Boeing 787 Dreamliner и струващият 60 милиона $ Gulfstream G650 ER към този момент не са арестувани от управляващите в Съединени американски щати и не е ясно дали те знаят точното им местонахождение, споделя източник на Министерството на правораздаването пред Reuters.

Заповедите за изземване са издадени от федерален арбитър в Манхатън, защото неотдавнашните полети са нарушили американския експортен надзор, натрапен след нашествието на Русия в Украйна през февруари. По тази причина Министерството на търговията на Съединени американски щати повдигна административни обвинявания против Абрамович.
Съдебните заповеди евентуално ще разубедят фирмите да оказват помощ за преместването на самолетите. Американските управляващи се стремят да притиснат бизнес водачи, близки до съветския президент Владимир Путин, с цел да го накарат да спре военните дейности в Украйна. Абрамович отхвърля да има близки връзки с Путин. Пътуващ медиатор
Според Министерството на търговията на Съединени американски щати по-малкият аероплан Gulfstream е изхвърчал от Истанбул за Москва на 12 март, отпътувал е на идващия ден за Тел Авив и е летял от Истанбул за Москва още веднъж на 15 март. Другият аероплан Boeing е изхвърчал от Дубай за Москва на 4 март.

Руският олигарх евентуално е употребявал въпросните полети, с цел да се срещне с Путин в Кремъл и да му съобщи известие от украинския президент Володимир Зеленски за възможните условия за преустановяване на огъня и започване на договаряния за мир. Абрамович извърши тази задача, само че без необикновен триумф.

Тъй като самолетите са създадени в Съединени американски щати и полетите са осъществени след влизането в действие на глобите, Абрамович е трябвало да получи специфичен лиценз от американските управляващи, с цел да лети с тях до Русия. Подобно позволение не е желано, само че даже и да беше, американските управляващи евентуално щяха да откажат.

Заради нарушаването комерсиалното министерство може да реши да наложи санкция на Абрамович до 328 000 $ за нелицензиран полет или близо 1 милион $ общо за трите полета, дружно с други санкции. "На съветски олигарси като Абрамович няма да бъде позволено да нарушават разпоредбите за експорт на Съединени американски щати без последици ", споделя в изказване служителят на министерството Джон Сондерман.

Ведомството се задейства през март, с цел да приземи Gulfstream-а на Абрамович, дружно с 99 други самолета, за които се счита, че неотдавна са пътували до Русия, поради хипотетично нарушаване на контрола върху износа. Абрамович има и двата самолета посредством разнообразни офшорни компании, регистрирани в Кипър, Джърси и Британските Вирджински острови, настояват прокурорите.

През февруари той промени собствеността, с цел да направи децата си бенефициенти на концерн, който в последна сметка има и двата самолета. Но милиардерът е траял дейно да има и управлява самолетите, когато те отлетяха за Москва идващия месец, съгласно Министерството на търговията.

Абрамович, който оказа помощ за посредничеството в договарянията сред Москва и Киев през първите дни на войната, не е бил глобен персонално от Съединени американски щати. Той е глобен от Европейския съюз и Англия. Наскоро стана ясно, че Абрамович е сезирал европейското правораздаване с искане да бъдат анулирани глобите на Европейски Съюз против него. Милиардерът има съветско, израелско и португалски поданство.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР