Американски разузнавачи, които са работели под дипломатическо прикритие в посолството

...
Американски разузнавачи, които са работели под дипломатическо прикритие в посолството
Коментари Харесай

Американски разузнавачи пострадали от мистериозните звукови атаки в Куба

Американски разузнавачи, които са работели под дипломатическо п рикритие в посолството на Съединени американски щати в Куба, са измежду потърпевшите от звуковите офанзиви с непостоянен източник , съобщи Асошиейтед прес.

Според източници на АП офанзивите почнали броени дни преди успеха на Доналд Тръмп на президентските избори в Съединени американски щати през ноември м.г., само че не е ясно дали разузнавачите са били първите наранени или първите, които са алармирали за ставащото.

Администрацията на Тръмп дефинира потърпевшите 21 души като чиновници на посолството или " членове на дипломатическата общественост ". Според държавния секретар Рекс Тилърсън кубинските управляващи са уверили Съединени американски щати, ч е не престават следствието на случаите. Тилърсън посочи, че звуковите офанзиви са осъществявани както на територията на формалните резиденции, по този начин и в постоянно посещавани от американците заведения за хранене .

 Посолството на Съединени американски щати в Куба БГНЕС
В петък държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън съобщи, че в американското посолство в Хавана ще останат единствено дребен брой чиновници , изпълняващи съществени функционалности, до момента в който кубинската страна не даде гаранции на Вашингтон, че дипломатите му ще са в сигурност. Издаването на визи бе прекратено за неустановен интервал.

Пак в петък представител на Държавния департамент посочи, че п острадалите от офанзивите в Куба са били диагностицирани със загуба или нарушаване на слуха, бодърствуване, както и главоболия и проблеми със зрението и ориентацията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР