Американски психолози показват как да се определят гениалността на човека

...
Американски психолози показват как да се определят гениалността на човека
Коментари Харесай

Кои са маркерите на гениалността?

Американски психолози демонстрират по какъв начин да се дефинират гениалността на индивида и склонността му към решение на комплицирани задания.

Оказва се, че за това не са нужни IQ проби. Достатъчно е единствено да погледнете метода на живот на въпросния субект, написа Curious Mind.

Първият маркер на гениалността съгласно учените е неналичието на естествен сън и режим. Нарушението на циркадните ритми при гениите е изцяло всекидневно събитие. Затова високоинтелектуалните хора от ранно детство си лягат да спят измежду нощ.

Друг значим атбирут на живота на креативен надарените и гениални хора е неналичието на ред в дома им. Животът в проведен безпорядък за тях наподобява естествен. Те свободно се ориентират в купчините хартии и отпадъци на бюрото си. А потокът на съзнанието не им разрешава да създадат обикновено разчистване.

При това хората от креативните специалности и надарените учени, писатели, художници, композитори и други, чиято работа е обвързвана с непрестанно търсене на нещо ново, постоянно и жестоко ругаят. Изследователи открили, че мозъкът на хора с такива качества работи доста бързо и постоянно не търси правилни отговори на заложения въпрос. Това свойство съгласно психолозите им разрешава незадълбочено да четат и бързо да усвояват на практика всяка информация.

инфо: popantofi.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР