Американски пратеник пристигна в Тел Авив за преговори в опит

...
Американски пратеник пристигна в Тел Авив за преговори в опит
Коментари Харесай

Пратеник на САЩ е в Израел, за да помири евреи и палестинци

Американски делегат дойде в Тел Авив за договаряния в опит за деескалация на напрежението сред Израел и палестинците. Хади Амр ще взе участие в диалози с представители на израелците, палестинците и Организация на обединените нации, с вярата да се спогодят за преустановяване на огъня.

Dep Asst Secretary for IsraelPalestinian Affairs Hady Amr arrived to TLV today to reinforce the need to work toward a sustainable calm, recognizing Israel’s right to self-defense. Israelis and Palestinians deserve equal measures of freedom, security, dignity and prosperity.
— U.S. Embassy Jerusalem (@usembassyjlm)
Рано тази заран Израел още веднъж нанесе въздушни удари в Газа, а палестинските бойци дадоха отговор с изстрелване на ракети към Израел. 
 Германия: Европейски Съюз да стане медиатор в палестинско-израелския спор Германия: Европейски Съюз да стане медиатор в палестинско-израелския спор
Европа е длъжна да стане медиатор при уреждането на израелско-палестинския спор. Това съобщи Ролф Мютцених, водач на фракцията на С...
Конфликтът стартира в понеделник след седмици на възходящо напрежение сред израелци и палестинци в Източен Йерусалим, което докара до конфликти на свещени места, почитани и от мюсюлмани, и от евреи. 133 души са убити в Газа от началото на боевете, както и осем израелци.
От палестинското здравно министерство оповестиха, че при израелски удар тази заран са били убити минимум 7 палестинци, измежду които дами и деца, в бежански лагер западно от град Газа. Бойците в Газа дадоха отговор с ракетна офанзива, ориентирана против израелския град Беершеба.
Вчера конфликтите се разпространиха и на Западния бряг (на основната снимка), където бяха убити 10 палестинци, а стотици бяха ранени. Израелските сили използваха сълзотворен газ, гумени и същински патрони, до момента в който палестинците ги замерваха с камъни и коктейли Молотов. 
За на следващия ден е свикана среща на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Призивите към израелските и палестинските водачи до момента не съумяват да доведат до съглашение за преустановяване на огъня.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР