Американски натиск, конфронтация със Запада, военна операция в Украйна, безпрецедентни

...
Американски натиск, конфронтация със Запада, военна операция в Украйна, безпрецедентни
Коментари Харесай

Войната в Украйна влиза в руските учебници по история

Американски напън, борба със Запада, военна интервенция в Украйна, невиждани наказания – цялата нова история на Русия се самопоканва в учебниците от 1 септември, с цел да изясни на съветските деца гледната точка на страната по отношение на този спор, съобщи Франс прес.

За рекордно малко време – към 5 месеца – за учениците от последните години в гимназията има нов учебник по история за интервала 1945 година – началото на 21 век. Той бе показан през днешния ден в Москва от съветския министър на образованието Сергей Кравцов.

„ Важно е да се изясни на учениците и да бъдат накарани те да схванат задачите на съветската военна интервенция в Украйна, почнала през февруари 2022 година “, описа Кравцов на конференция. Официално задачите на интервенцията са демилитаризация и денацификация на Украйна, напомня Франс прес.

Министърът на образованието наскоро съобщи пред съветския президент Владимир Путин, че е в ход една същинска война против историята и упрекна враговете на Русия, че си служат по един безсрамен метод с доверчивостта на децата, с цел да разделят народите и да посеят разкол.

„ Учебникът популяризира гледната точка на страната, само че по един по-прост, по-човечен метод спрямо предходните учебници “, описа пред медиите Владимир Медински, консултант на съветския президент.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР