Американски компании проявяват интерес към изпълнението на инфраструктурни обекти в

...
Американски компании проявяват интерес към изпълнението на инфраструктурни обекти в
Коментари Харесай

Американски компании проявяват интерес към изпълнението на инфраструктурни обекти в страната

Американски компании демонстрират интерес към осъществяването на инфраструктурни обекти в България и са подготвени да засилят наличието си в страната.

Това стана ясно по време на видеоконферентна среща на министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова с посланика на Съединени американски щати в България Н. Пр. Херо Мустафа. В диалога участваха и членовете на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура " проф. Олег Асенов и инж. Иван Досев.

Посланик Мустафа благодари за градивното партньорство сред Министерство на регионалното развитие и американското посолство у нас. Тя поздрави българското държавно управление за ограниченията, които предприе по отношение на обезпечаване сигурността на хората по време на пандемията с ковид.

На срещата министър Аврамова акцентира, че даже по време на изключителното състояние работата по огромните инфраструктурни обекти в страната не е серпантина. Тя съобщи, че напъните на министерството са строителният бранш, който през предходната година беше един от моторите за стопански напредък в България, да продължи да работи със същите темпове.

„ Работата на строителните компании ще помогне за икономическото стабилизиране на страната и за излизане от рецесията освен, тъй като в строителството работят над 200 хиляди души, само че и с осъществяването на съпътстващите стопански действия като доставка на материали, консумативи и на техника - също от голяма важност за възобновяване на част от стопанската система на страната ", сподели Аврамова.

Министърът срещна дипломат Мустафа с огромните инфраструктурни обекти, които се извършват сега - автомагистралите „ Хемус " и „ Европа ", както и скоростният път Видин - Ботевград в секторите Мездра - Ботевград и Видин - Макреш.

„ Предстои построяването и на тунел под Шипка, за който има оповестена социална поръчка ", изясни Петя Аврамова и добави, че до края на годината се чака да бъде оповестена процедура за построяването и на пътя Русе - Велико Търново.

Друг стратегически обект в проектите на държавното управление е завършването на автомагистрала „ Черно море ", за която се търсят благоприятни условия за реализация и посредством публично-частно партньорство.

„ Искаме да имаме качествено и несъмнено строителство ", акцентира в диалога министър Аврамова и бе безапелационна, че всички компании, които имат потенциала да извършват такива инфраструктурни обекти, могат да се включат в обществените търгове.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР