Американски компании като Google, Microsoft и OpenAI в момента са

...
Американски компании като Google, Microsoft и OpenAI в момента са
Коментари Харесай

ФБР: Китайски хакери атакуват американските компании за изкуствен интелект

Американски компании като Гугъл, Microsoft и OpenAI сега са водещи в създаването на генеративен изкуствен интелект в целия свят. Но тази им позиция на водачи в сферата, свидетелстват водещи представители на службите за сигурност на Съединени американски щати, ги трансформира в обект на офанзиви от страна на задгранични киберпрестъпници и национални страни като Китай.    " Осемнадесет от 20-те най-успешни компании за изкуствен интелект в света са американски ", показва пред CNBC шефът на ФБР Кристофър Рей. " Можете да се обзаложите, че задграничните съперници, изключително китайците, интензивно се насочват към тези нововъведения, към тази интелектуална благосъстоятелност. "     Рей прибавя, че генеративният AI е " забележителен усилвател, както във връзка с количеството, по този начин и във връзка с сложността на заканите, които към този момент съществуват ", като подчертава, че AI инструментите оказват помощ на нарушителите " да създадат офанзивите си по-сложни, по-достоверни и по-вредни ".   

" В света на хакерските атаки генеративният изкуствен интелект е нещо, което бих описал като взимане на спортисти от младежка школа и превръщането им в експерти ", споделя Рей. " Бързо се приближаваме към стадий, в който съперниците ни ще намерят задоволително стойност в генеративния AI, с цел да преминат на идващото равнище на опасност. "  
И до момента в който огромна част от полемиките към технологията и ролята ѝ в региона на киберсигурността са съсредоточени върху това по какъв начин тя усъвършенства опциите както на нападателите, по този начин и на бранителите, Рей споделя, че ФБР е фокусирано и върху " отбраната на американската научноизследователска и развойна активност и американските нововъведения в сферата ".    Пол Накасоне, началник на Киберкомандването на Съединени американски щати и шеф на Агенцията за национална сигурност, добавя, че съперниците на Съединени американски щати употребяват опциите на AI, създадени от американски компании, което прави отбраната на тази интелектуална благосъстоятелност от решаващо значение.    " Това демонстрира, че имаме водеща роля в региона на изкуствения разсъдък, и ние желаеме да я запазим ", споделя Накасоне. " Това е нашето бъдеще - технологията ще има доста влияние във връзка с нашата стопанска система, националната ни сигурност и други неща. "    

ФБР и Киберкомандването на Съединени американски щати, което е част от Министерството на защитата на страната, работят в тясно съдействие по интервенции против разнообразни съперници, без значение дали това са национални страни като Китай, Русия, Иран или Северна Корея, или незаконни групи.  
AI ще играе основна роля в тази отбрана, споделя Накасоне.     През септември 2023 година Агенцията за национална сигурност основава нова конструкция, наречена Център за сигурност на AI, която да следи създаването и консолидираното на опциите на този вид платформи в системите за национална сигурност на Съединени американски щати.    " Знаехме, че би трябвало да сме в положение да създадем това, от позиция на опцията да предоставим прозрения, с цел да разберем посредством какви техники съперниците ни ще се опитат да откраднат американска интелектуална благосъстоятелност ", споделя още Накасоне, като прибавя, че тези старания в региона на киберсигурността са били сполучливи.   

И Накасоне, и Рей акцентират, че защото нападателите употребяват от ден на ден тези принадлежности с изкуствен интелект, най-хубавата отбрана ще се образува посредством партньорства, без значение дали става въпрос за такива сред държавни организации, обществения и частния бранш или взаимни дейности със съдружници по целия свят. 
" Този тип партньорства ще победят това, което китайците оферират всекидневно като киберзаплахи ", безапелационен е Рей от ФБР. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР