Американски изследовател счупи световния рекорд за най-дълго време, прекарано под

...
Американски изследовател счупи световния рекорд за най-дълго време, прекарано под
Коментари Харесай

Изследовател живя 74 дни под вода, постави световен рекорд

Американски откривател счупи международния връх за най-дълго време, прекарано под вода без разхерметизация.

Джоузеф Дитури е прекарал повече от 74 дни на дъното на девет метрова лагуна в Кий Ларго, Флорида.

Той счита да остане там най-малко 100 дни. „ Любопитството ме докара тук “, сподели той.

Докато е затворена в пещерата тя чества два рождени дни, прочита 60 книги и плете вълнени шапки

Подводното премеждие на преподавателя, наречено Project Neptune (Проект Нептун), започва на 1-ви март като част от задачата на Фондацията за развиване на морските запаси, съчетаваща проучвания и запазване на океана.

Снимка: Ройтерс

В събота (13-и май) той счупи предходния международен връх за най-дълъг престой под вода от 73 дни, подложен през 2014 година от двама професори от Тенеси.

55-годишният Дитури, който преподава биомедицинско инженерство в Университета на Южна Флорида, възнамерява да продължи до момента в който не реализира задачата си от 100 дни.

Наред с повишението на осведомеността за морските проучвания и опазването, планът учи физиологичните и психически резултати от компресията върху човешкото тяло.

Съставът на изолираната от него течност мощно прилича съотношението на водородните атоми в океаните на Земята

Дитури преподава клас по биомедицинско инженерство онлайн, до момента в който живее на под водата на повърхност от малко над 30 кв метра.

Международният ръб по подводна медицина спонсорира задачата, по време на която Дитури организира всекидневно тестване на своята витални функционалности. Той наблюдава здравето си с кръвни панели, ултразвук, електрокардиограми и проби на стволови кафези благодарение на други учени, които постоянно се причисляват към него в престоя под водата. Той също по този начин ще тества нова технология, в това число технология с изкуствен интелект, която ревизира за заболявания.

Дитури е бил офицер по гмуркане в американския флот и по-късно е изучавал травматични мозъчни пострадвания в Университета на Южна Флорида, написа Би Би Си.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР