Американски инвеститор ще вложи близо 300 млн. лева в голям

...
Американски инвеститор ще вложи близо 300 млн. лева в голям
Коментари Харесай

Американци вдигат луксозен хотел за 300 милиона в Свиленград

Американски вложител ще вложи близо 300 млн. лв. в огромен туристически развлекателен комплекс в Свиленград. Той ще е ситуиран на терен от 143 дка, директно след Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ", до автомагистрала „ Марица ". Луксозният комплекс ще включва огромен хотел, игрални зали, СПА център, басейн, два ресторанта, търговски площи.

Българският представител на американския фонд - „ БиСи Индъстрис " ЕООД, тази седмица получи строително позволение от общината и започва строителството. Дружеството внесе в общинския бюджет 396 000 лв. налог за придобиване на имущество и още 36 000 лв. такса за утвърждение на капиталов план.

Комплексът е с разгъната застроена повърхност от 61 000 кв. м. Хотелът ще бъде вторият по величина в България с 624 стаи и леглова база от 1248 места. Ще се състои от два 9-етажни корпуса, високи по 28 метра. Игралните зали ще са три - главната ще е с повърхност 4 000 кв. м, а по-малките ВИП зали ще са с обща повърхност 1000 кв. м. Комплексът включва два ресторанта - огромен със 724 места, и по-малък грил ресторант със 120 места. Търговският център ще е ситуиран на повърхност от 833 кв. м. Паркингът е от 500 паркоместа, в това число за рейсове, електрически автомобили и колела. Комплексът ще разполага с метан станция, бензиностанция и станция за зареждане на електрически автомобили. Планираните работни места са най-малко 780 броя.

Свиленград е определен от американските вложители след обширно икономическо изследване от самостоятелна британска консултантска компания, заяви основният проектант на общината Анастас Карчев. Анализаторите са показали граничното градче като най-хубавото място за вложения. Отчетени са положителната инфраструктура, настоящите общи устройствени проекти на града и общината и близостта с 20-милионния мегаполис Истанбул. Очаква се модерният туристически комплекс да раздвижи бизнес средата и да увеличи стандарта на живот в региона.

" Би Си Индъстрис " ЕООД е записано у нас преди към година с активност произвеждане, покупко-продажба на артикули, както и ръководство и развиване на недвижими парцели, сподели наша инспекция в системата за фирмено разузнаване „ Дакси ". Управляващ е Ирина Стоянова. Дружеството е благосъстоятелност на БиСиХолдКо ЕАД и американеца Джоуди Джордан. То е учредено на 19 декември м.г. в София, съставлява се от различен американец - Филип Джеймс. В ръководството му е и българинът Димо Стайков Стайков, който е младши юрист.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР