Американски федерален съдия нареди на пощенските служби в щати, смятани

...
Американски федерален съдия нареди на пощенските служби в щати, смятани
Коментари Харесай

Американски федерален съдия нареди на пощите в ключови щати да проверят за неизпратени бюлетини

Американски федерален арбитър подреди на пощенските служби в щати, считани за основни за изхода от президентските избори, да ревизират за неизпратени бюлетини, предадоха Ройтерс и ДПА.

Заповедта, издадена от арбитър Емет Съливан от федералния окръг Колумбия, се отнася за региони в Пенсилвания и Флорида - два колебаещи се щата, които изпращат доста електори в изборната гилдия, която избира публично президента - както и за зони в редица други щати и градове.

Това е следващото решение на този арбитър през последните дни в интерес на групи за цивилен права.

От Пощенската работа на Съединени американски щати обаче споделиха, че няма да могат да изпълнят заповедта, защото не разполагат с задоволително време. Вместо това организацията ще се придържа към собствен личен график за инспекция на бюлетините.

Много щати обаче ще признаят за годни единствено бюлетини, получени по пощата до края на изборния ден през днешния ден. По данни на пощенските служби за към 300 000 изпратени от гласоподаватели бюлетини към момента няма удостоверение, че са били получени от изборните управляващи, отбелязва Ройтерс.



Десетки милиони американци към този момент гласоподаваха по пощата. На този декор президентът републиканец Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския неведнъж съобщи, че това усилва вероятността от изборни измами - изказвания, които не поддържа с каквито и да било доказателства.

Смята се, че демократите са по-склонни да гласоподават по пощата, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР