Американски федерален съд отсъди срещу най-големия интернет търговец Amazon в

...
Американски федерален съд отсъди срещу най-големия интернет търговец Amazon в
Коментари Харесай

Съдебно решение: Amazon ще трябва да плаща за дефектни стоки на други фирми

Американски федерален съд отсъди против най-големия интернет търговец Amazon в основно дело, написа Reuters. Съдът реши, че Amazon може да бъдат съдени от клиенти, които са купили дефектна стока, продавана на уеб страницата на Amazon от трета страна, съобщи БГНЕС.
Няколко съдилища, в това число две апелативни съдилища на федерално равнище бяха отсъдили до момента, че Amazon не може да е виновен за дефектни артикули, продавани посредством тяхната мрежа от други компании. Решението на федералния съд във Филаделфия трансформира тази наклонност и привидно открива пътя към голям брой каузи от недоволни клиенти.
Политиката на Amazon в онлайн търговията е, че наред със личния си инвентар, компанията разрешава на други компании да оферират стока на уеб страниците на Amazon по света. Такива компании се явяват трета страна в връзките сред Amazon и клиентите. Те постоянно складират стоката си в складовете на Amazon и употребяват мрежата за дистрибуция на колоса.
Само за първата четвърт на 2019 година Amazon е получил доходи от 11 милиарда $ от услугите, предоставени на компании, явяващи се трета страна. Анализатори пресмятат, че към половината от всички артикули, които се продават от уеб страниците на Amazon по света, са на такива компании.
Делото, което докара до настоящето правосъдно решение, беше заведено от жена, потърпевша от артикул, платен от американския уебсайт на Amazon. През 2016 година тя ослепяла с едното око, откакто автоматизирано прибираща се каишка за куче, която купила от трета страна посредством уеб страницата на Amazon, се скъсала и я блъснала в лицето. Нито потърпевшата жена, нито Amazon съумели да намерят кой стои зад компанията " Фъри Ганг ", която продала каишката и малко по-късно прекратила активността си.
Съдебният състав във Филаделфия гласоподава с 2-1 гласа, че Amazon могат да бъдат държани виновни, тъй като " разрешават на търговци, явяващи се трета страна, да скрият самоличността си от клиента, оставяйки потърпевшата от повреден артикул без пряк контакт с търговеца ".
Делото в този момент се връща на по-ниска инстанция, където би трябвало да бъде несъмнено дали каишката в действителност е била дефектна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР