Американски експерти смятат, че броят на случаите на COVID-19 вече

...
Американски експерти смятат, че броят на случаите на COVID-19 вече
Коментари Харесай

Според експерти вече няма нужда да се броят случаите на COVID-19

Американски специалисти считат, че броят на случаите на COVID-19 към този момент не би трябвало да се употребява като аршин за противоепидемичните ограничения, защото омикрон е по-лек, само че доста по-заразен от предходни разновидности. В страните, където той към този момент е преобладаващ, новата вълна е с размерите на цунами, само че натискът върху лечебните заведения не е толкоз огромен, макар че се върна до равнищата от началото на имунизацията.

Статистиката на случаите предизвиква доста боязън и суматоха, а не отразява това, което отразяваше преди, когато бе в мощна взаимозависимост с хоспитализациите, разяснява доктор Моника Ганди, професор по медицина от Калифорнийския университет в Сан Франциско, представена от " Гардиън ".

Повдигането на този въпрос наподобява като от дълго време чакания миг, в който ще променим отношението си към COVID-19 и ще го приемем за ендемично заболяване като настинките и грипа. В Нова Скотия, Канада даже към този момент оповестиха в четвъртък, че стопират да афишират новите случаи. Според експерти обаче е прекомерно рано за такава смяна, защото самите мащаби на актуалната вълна основават много съществени проблеми, освен с хоспитализациите, само че и с големия брой инфектирани, които са в карантина, както и с рецесията за проби, която се следи да вземем за пример във Англия.

В Съединени американски щати в четвъртък имаше над 580 000 нови случая - втори връх за седмицата. Докато броят на случаите в Съединени американски щати обаче се усили със 181%, хоспитализациите са единствено с 19% повече, а смъртните случаи дори понижават с 5%.

Вирусът наподобява по-ниско вирулентен по две аргументи, изяснява доктор Ганди. От една страна, имаме доста повече имунитет в този момент, в сравнение с при предходните талази, а от друга - към този момент има пет лабораторни проучвания, които демонстрират, че омикрон не визира белите дробове, счита тя. Затова и съгласно нея към този момент би трябвало да се афишират хоспитализациите и смъртните случаи, само че не и броят на случаите, защото COVID-19 става като грипа - не можем да го отстраняваме изцяло, затова би трябвало да се съсредоточим върху неговата тежест.

Все още обаче не може да се каже по какъв начин ще протече омикрон цунамито в неимунизирана страна като нашата - на всички места хоспитализациите са главно от неимунизирани.

" Няма потребност да разгласяваме всеки случай, тъй като за множеството хора това към този момент значи леко неразположение. Вместо това би трябвало да съсредоточим напъните си върху най-уязвимите групи ", изяснява доктор Робърт Странд, основен здравен специалист на Нова Скотия. Д-р Ганди въпреки всичко счита, че случаите би трябвало да продължат да се наблюдават, само че не обществено. " Когато обществено следяхме случаите, към момента имахме за цел да отстраняваме вируса, само че това явно не е допустимо ", споделя тя.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР