Американски блогъри обвиниха Tesla в динамична манипулация на производителността на

...
Американски блогъри обвиниха Tesla в динамична манипулация на производителността на
Коментари Харесай

Обвиниха Tesla в машинации с динамичните характеристики

Американски блогъри упрекнаха Tesla в динамична операция на продуктивността на нейните коли. Оказа се, че Tesla употребява разнообразни способи за пресмятане на времето за ускоряване от 0 до 100 км/ч. Динамиката на базовите модели се мери по обичайния метод със старт от място, а тази на най-хубавите версии се тества по друга методология.

Несъответствието в техниките за премерване, което може да заблуди купувачите, беше намерено от YouTube-блогър, който отваря формалния уеб страница на Tesla и демонстрира, употребявайки образеца на обновения Model S, че времето за ускоряване до 60 благи в час (96 км / ч) на главната версия е посочено без звездичка, а за най-хубавите версии Plaid и Plaid +, същият знак е маркиран със звездичка.
 Обвиниха Tesla в измами с динамичните характерности

По-долу, с малък шрифт, е посочено, че времето за ускоряване на най-наточения Model S не се прави от място, а от момента, в който колата изминава един фут (30,5 сантиметра) - сходен способ се употребява при мил конкуренциите.

Според Engineering Explained, откакто изминава един фут, електрическата кола форсира до към 6 благи в час, т.е. в действителност за по-малко от две секунди обновената Tesla Model S форсира не от 0 до 60, а от 6 до 60 благи в час. Още повече, че и в двата случая ускорението от място до 60 mph лишава повече от две секунди, а цифрата от 1,99 секунди не е нищо повече от маркетингов трик.

Оплакването против Tesla е, че за другите версии се употребяват разнообразни способи за премерване и основната страница на марката " мълчи " за тези нюанси. Купувачите на електрически транспортни средства може да останат с усещането, че разликата в продуктивността сред базовата и топ версията е по-голяма, в сравнение с е в реалност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР