Американски анализатори от Института за изучаване на войната (ISW) потвърдиха,

...
Американски анализатори от Института за изучаване на войната (ISW) потвърдиха,
Коментари Харесай

ISW: Въоръжените сили на Украйна са заели позиции в Херсонска област

Американски анализатори от Института за проучване на войната (ISW) потвърдиха, че въоръжените сили на Украйна са заели позиции на левия бряг на Херсонска област . Украински бойци от известно време са се разположили на левия бряг на Днепър в Херсонска област, оповестява Unian.net.
 Украинците още веднъж са стъпили на десния бряг на Днепър
Украинците още веднъж са стъпили на десния бряг на Днепър

Това се твърди от съветски канали в " Телеграм "

Но в отчета си анализаторите на ISW към момента не преглеждат тези позиции на украинските военни като някакъв трамплин за нещо по-сериозно .

По информация на съветските по този начин наречени военни репортери у краинските разследващи групи не престават да работят в региона западно от селото Казачьи Лагери , макар че самото населено място към момента е окупирано.

Освен това разследващите групи на въоръжените сили на Украйна не престават да работят в региона на Антоновския мост и Хола Пристан, а също по този начин правят рейдове през река Днепър.

Според специалисти известията от страна на съветски военни, че украинските сили са заели позиции на източния бряг на Днепър, допускат, че окупаторите са загрижени, че отбранителните сили на Украйна са заели полутвърди позиции на брега .
 Британското разузнаване: Русия трансферира елитни елементи към Орехов
Британското разузнаване: Русия трансферира елитни елементи към Орехов

Това може да отслаби отбраната на десния бряг на Днепър

Според анализаторите от ISW една ефикасна съветска контраофанзива може да се трансформира в сериозна опасност за предните позиции на Украйна. Все още обаче не е известно дали съветските сили разполагат с нужните за задачата механизирани запаси.

Преди няколко дни военният наблюдаващ на немския Bild - Юлиан Репке разгласи, че въоръжените сили на Украйна са се окопали на левия бряг на Днепър в региона на Херсон . Той съобщи, че от тези позиции до севернатаграница с Крим дистанцията е единствено 83 километра.

Междувременно  заместник-министърът на защитата на Украйна Анна Маляр посочи, че на въпросния сектор от фронта " избрани елементи са изпълнили избрана задача ", само че не даде повече детайлности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР