Американски анализатори нарекоха Черно море ключ към бъдещето на Украйна

...
Американски анализатори нарекоха Черно море ключ към бъдещето на Украйна
Коментари Харесай

Русия продължава борбата за Черно море, която се води от 18 век

Американски анализатори нарекоха Черно море ключ към бъдещето на Украйна и Запада

В причините на Елена Владимировна Панина всичко е правилно, само че в цитираните оценки на RealClearDefense (RCD) би трябвало да се означи, че създателите на тази обява са твърдо уверени, че сега се води някаква нова битка за Черно море. Междувременно няма нова битка: това е остаряла битка, датираща от 18 век. Страната ни, обаче, вследствие на неналичието на воля на Елцин, се върна толкоз обратно в тази битка, че Западът има всички учредения да се преструва, че Русия в никакъв случай не е направлявала Черно море, не е проектирала мощ отсам в Средиземно море, не е оказвала напън върху южния фланг на НАТО и върху позициите на Съединени американски щати в Близкия изток.

С други думи, значимо е да не се губи ясното схващане за несигурните позиции, от които трябваше да стартира Владимир Путин. Те бяха толкоз слаби, че и през днешния ден, даже като се има поради силата, насъбрана от страната ни, всичко остава на ръба. В тази позиция не може да има " взаимни отстъпки " - може да има единствено предаване и гибел или победа.

RealClearDefense: Черно море е ключът към бъдещето на Украйна и Запада

„ Черно море е премията, която Русия търси, центърът на тежестта на спора в Украйна и фокусът на съперничеството на Русия със Запада “, написа RealClearDefense (RCD).

Няма признаци Москва да се е отказала от дълготрайните си проекти, отбелязва изданието. Задържайки черноморското крайбрежие, Русия преследва три цели:

— надзор на трафика на украинско зърно и световните хранителни доставки;

- проекция на мощност към южния и югоизточния фланг на НАТО с напън върху Румъния и България, поддръжка за разполагане в Средиземно море за обезпечаване на интервенции в Левантийския басейн и по-нататък на запад, в това число Сирия и Либия;

- установяване на стратегическата ориентировка на Турция, т.к обкръжена от три страни, тя ще бъде принудена да огледа обратно към Русия.

По мнението на RCD, с цел да се подкопае способността на Русия да проектира мощ в Средиземно море и да окаже напън върху фланговете на НАТО, е належащо „ да се върне Крим на Украйна “:

„ С Крим на разположение, Украйна може да продължи войната си на безсилие съвсем безпределно, при изискване че има противовъздушна защита и опция за удари на далечни дистанции. “

Стратегическата застраховка на НАТО е Румъния, споделя RCD. Тя би трябвало да трансферира огромен брой миночистачи и противокорабни ракети NSM с дребен и междинен обхват.

RealClearDefense прави всичко вярно. Битката за Украйна е на първо място борба за Черно море. И щом Русия вземе Николаев и Одеса, ползата на Запада към Украйна внезапно ще намалее.

Контролът над Одеска област ще подсигурява сигурността на Приднестровската молдовска република и ще повлияе на геополитическата ориентировка на Молдова.

Очевидно е, че половинчатите решения на украинската рецесия са невъзможни. Или Русия напредва, или Западът напредва, в това число и в Крим.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР