Американската военно-индустриална корпорация Lockheed Martin, която произвежда пето поколение изтребители

...
Американската военно-индустриална корпорация Lockheed Martin, която произвежда пето поколение изтребители
Коментари Харесай

Пентагонът е идентифицирал близо 900 дефекта в изтребителя F-35

Американската военно-индустриална корпорация Lockheed Martin, която създава пето потомство изтребители бомбардировачи F-35 за Военновъздушни сили на Съединени американски щати и техните съдружници, не е отстранила разпознатите по-рано 871 дефекта в бойния аероплан. Това заяви през днешния ден (12 януари) Bloomberg, базирайки се на отчет, направен за издание от тестовия отдел на Министерството на защитата на Съединени американски щати.
Както предава организацията, отчетът показва, че тези неизправности могат да повлияят негативно на боеготовността на самолета, както и на опциите за неговото потребление и обслужване. В известието за оценка се отбелязва, че през последната година разработчиците на F-35 са отстранили единствено два дефекта. Като цяло, след довеждане докрай на етапа на разработка и проява на този аероплан през април 2018 година, в него бяха разкрити 941 дефекта.

Bloomberg, представена от организация " Фокус ", също оповестява, че с изключение на механически проблеми, програмата F-35 се сблъсква и с финансови усложнения. Администрацията на Доналд Тръмп е възнамерявала 78 милиарда $ за този план за интервала от 2021 до 2025 година. Според изчисленията на Пентагона през юни 2020 година за сполучливото осъществяване на програмата за посочения интервал ще са нужни 88 милиарда $.
Министерството на защитата на Съединени американски щати до момента се въздържа от коментар по отчета, направен от ведомството, по отношение на техническите дефекти на новия изтребител заради обстоятелството, че документът към момента не е оповестен.
Експлоатацията на F-35 беше съпроводена от поредност произшествия, в това число пожар на мотора. Случаят с провалянето и повредата на F-35 на израелските Военновъздушни сили в небето на Сирия в края на 2017 година, който се дължи на въздействието на ракета от съветската система за Противовъздушна отбрана С-200, остана непотвърден. Израелската страна твърди, че става дума за конфликт с птица.
Един от сериозните дефекти на F-35 е да вземем за пример неизправната спешна система. При изхвърляне на водач комплексът за идентификация на радара не изпраща автоматизиран сигнал до радара за наземно ръководство и диспечерите не получават информация за случая. Открит е още един сериозен недостатък в системата за надзор на оръжията - водачите не могат да потвърдят координатите на наземна цел, което понижава успеваемостта и точността на бомбардировките.
На 9 април 2019 година японски F-35A губи връзка с централата и падна в океана. По-рано през септември 2018 година се разруши F-35 B от 501-ва образователна ескадрила на морската пехота на Съединени американски щати в Южна Каролина. Пилотът съумя да катапултира.
Изтребителят от пето потомство F-35 Lightning II, който е апетитен от американските военни като най-хубавата бойна машина в света, е много сложен за употреба и изисква щателна и честа поддръжка, което е скъпо за бюджета на защитата. F-35 е в употреба с още седем страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР