Американската верига ресторанти „Макдоналдс“ обяви в понеделник, че ще напусне

...
Американската верига ресторанти „Макдоналдс“ обяви в понеделник, че ще напусне
Коментари Харесай

„Макдоналдс“ напуска Русия, продава бизнеса си в страната

Американската верига заведения за хранене „ Макдоналдс “ разгласи в понеделник, че ще напусне пазара в Русия и ще продаде бизнеса си в страната, съобщи Агенция Франс Прес.

Така тя последва доста други западни бизнеси, които се изтеглиха от Русия след нейната инвазия в Украйна през февруари.

По-рано денем френският производител на коли „ Рено “ разгласи, че предава активите си в Русия на държавното управление в Москва, което на процедура е първата огромна национализация при икономическо евакуиране от страната.

„ Макдоналдс “ затвори през март всичките си 850 заведения за хранене в Русия, където по нейни данни работеха 62 000 души.

Но през днешния ден направи още една крайници, като разгласи в изказване: „ След повече от 30 години интервенции в страната „ Макдоналдс “ афишира, че ще напусне пазара в Русия и ще стартира развой за продажба на съветския си бизнес “.

„ Хуманитарната рецесия, породена от войната в Украйна, и предстоящата непредвидима оперативна среда, накараха „ Макдоналдс “ да стигне до извода, че продължение на притежаването на бизнес в Русия към този момент не е допустимо и е несъвместимо с полезностите на „ Макдоналдс. “

Компанията разгласи, че търси метод да продаде „ цялото си порфолио от заведения за хранене „ Макдоналдс “ на локален покупател “. Тя уточни, че след продажбата заведенията за хранене повече няма да могат да употребяват името, логото, брандирането или менюто на „ Макдоналдс “.

Русия, където „ Макдоналдс “ ръководи над 80% от заведенията за хранене с нейното име, носи 9 на 100 от приходите на компанията и 3% от оперативната облага.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР