Американската телевизионна компания Си Ен Ен съобщава, че според оценки

...
Американската телевизионна компания Си Ен Ен съобщава, че според оценки
Коментари Харесай

Си Ен Ен: Русия произвежда два пъти повече снаряди месечно, отколкото САЩ и ЕС могат да изпратят на Украйна

Американската телевизионна компания Си Ен Ен оповестява, че съгласно оценки на разузнаването на страните от НАТО, Русия създава към 250 хиляди артилерийски снаряда всеки месец, т.е. към 3 милиона годишно .

В същото време, както сподели почитан представител на европейските разследващи служби пред Си Ен Ен, мощностите на Съединени американски щати и Европейски Съюз разрешават на Украйна да се доставят не повече от 1,2 милиона снаряда годишно .

" Влязохме във война за индустриални запаси ", сподели неназован представител на НАТО в изявление за телевизионната компания. " Резултатът в Украйна зависи от това с какво разполага всяка страна, с цел да води войната. "

Според събеседници на медиите в този момент Русия изстрелва към 10 хиляди снаряда дневно - спрямо към 2 хиляди, които Украйна употребява на фронта. Представител на европейското разузнаване сподели, че на някои места на фронтовата линия обстановката е още по-лоша .

Изданието твърди, че Украйна е получила съвременни оръжейни системи от западните съдружници, само че военни анализатори споделят, че спорът евентуално може да бъде извоюван от този, който употребява повече артилерийски снаряди.

Русия поддържа ракетните си заводи да работят непрекъснато, като служащите се сменят на 12-часови смени , съгласно чиновник на НАТО, с който е разговарял Си Ен Ен. В съветския защитителен бранш в този момент работят към 3,5 милиона души, спрямо 2-2,5 милиона преди началото на войнат а, пишат създателите.

Освен това Русия получава снаряди от Иран и Северна Корея.
 CSIS: Повече от 2,5 милиона муниции са превозени от Северна Корея до Русия
CSIS: Повече от 2,5 милиона муниции са превозени от Северна Корея до Русия

Кремъл гради нови хранилища за муниции

Руската военна машина към този момент работи на цялостен потенциал, не престават създателите, само че има граници на нейните благоприятни условия: те чакат този предел да бъде доближат през идната година.

В резултат на това западните разследващи организации не чакат скоро Москва да реализира обилни триумфи на бойното поле .

Според специалисти, с които Си Ен Ен беседва, в дълготраен проект Западът към момента е в положение да настигне Русия в производството на снаряди - и в това време да създава по-добро съоръжение.

" Западът занапред стартира да форсира основаването на инфраструктура, с цел да обезпечи нужното равнище на произвеждане на муниции ", сподели пред телевизионната станция генерал-лейтенант Стивън Башам, заместник-началник на Европейското командване на Съединени американски щати.

Според други оценки на западното разузнаване, представени от Си Ен Ен, общият баланс на ресурсите към момента дава преимущество на Москва - изключително в случай че държавното управление на Съединени американски щати не е в положение да деблокира пакета от помощ за Украйна, на което републиканските членове на Конгреса се опълчват.

" Не върви доста добре, само че зависи какво ще се случи ", сподели един от източниците. " Ако помощта се възобнови - и то бързо - не всичко е изгубено. "
 Кулеба: Украйна се нуждае от снаряди и муниции
Кулеба: Украйна се нуждае от снаряди и муниции

Зов за поддръжка против съветската агресия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР