Американската рокгрупа Guns N` Roses съди компания, която управлява онлайн

...
Американската рокгрупа Guns N` Roses съди компания, която управлява онлайн
Коментари Харесай

Guns N' Roses съдят оръжеен магазин заради сходно име

Американската рокгрупа Guns N` Roses съди компания, която ръководи онлайн магазин за продажба на оръжия с име, съмнително наподобяващо това на калифорнийската тайфа – Texas Guns and Roses. Според Аксел Роуз и сътрудниците му с това име онлайн оръжейницата подвежда потребителите да имат вяра, че музикантите имат нещо общо с нея, до момента в който те по никакъв метод не желаят да бъдат асоциирани с продажбата на оръжия ". Магазинът също по този начин, съгласно юристите на Guns, " се свързва с избрани политически възгледи във връзка с регулирането и контрола на огнестрелните оръжия " и потребителите, лъжливо вярвайки, че групата ги поддържа, могат да бъдат уверени да пазарят.

Затова юристите на Guns N` Roses са поискали от съда „ да попречи на компанията да употребява тяхното име “ и също по този начин са подали иск за финансово обезщетение, чийто размер към момента не е конкретизиран. В очакване на по-нататъшното правно развиване на случая музикантите от групата реализираха първи резултат: уеб сайтът на онлайн магазина все още към този момент не е наличен.

Междувременно Аксел Роуз даде обещание повече да не хвърля от сцената микрофона си в публиката по време на концерти, откакто зрителка пострада на шоу в Австралия, заяви DPA. Известно е, че фронтменът на Guns по традиция приключва концертните изяви, като дава опция на обожател от публиката да улови микрофона, който той хвърля.

По време на концерт на групата в Аделаида фенка на име Ребека Хоуи е била ударена по лицето от хвърления микрофон. Снимки на потърпевшата я демонстрират със синини под очите и пострадвания на носа. Пред локални медии тя разяснява, че в случай че микрофонът я бил уцелил сантиметри настрана, можело да изгуби окото си, а в случай че е била обърната и ударът бе попаднал в слепоочието, можело да не е към този момент измежду живите.

По мотив случая Аксел Роуз написа в Туитър: " Ако това е правилно, явно е, че не желаеме никой да пострада...на който и да било от концертите ни, където и да е ". " Тъй като хвърляме микрофон в края на всеки от концертите си към този момент повече от 30 години, постоянно сме считали, че това е известна част в края на участията, която феновете желаят и знаят, че ще имат опция да уловят микрофона. Въпреки това, в името на публичната сигурност, занапред нататък ще се въздържаме да хвърляме микрофон или каквото и да било към феновете по време на нашите осъществявания ".
Роуз отбелязва, че някои са се пробвали да осведомят за случая в " негативна и безотговорна светлина ", което " не би могло да е по-далеч от истината ".

В Австралия на Guns очевидно не им върви с „ разпознати летящи обекти “. През 2013 година почитател е ударен по устата от летящ микрофон по време на лайв на групата в Пърт. В резултат на случая музикантите са покрили сметки за дентална медицина в размер на 5000 $.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР