Американската режисьорка Елинор Копола, съпруга на автора на култовата трилогия

...
Американската режисьорка Елинор Копола, съпруга на автора на култовата трилогия
Коментари Харесай

Почина Елинор Копола

Американската режисьорка Елинор Копола, брачна половинка на създателя на паметната трилогия „ Кръстникът " Франсис Форд Копола, умря на 87-годишна възраст. Това заяви Асошиейтед прес, базирайки се на фамилията.

Отбелязва се, че тя е умряла в петък в дома си в американския щат Калифорния. Причината за гибелта не е конкретизирана.

Елинор, която израства в Ориндж каунти, Калифорния, се среща с Франсис, до момента в който работи като помощник на художествения шеф на режисьорския му дебют - продуцирания от Роджър Корман филм на ужасите „ Деменция 13 " от 1963 година В рамките на няколко месеца след запознанството си Елинор забременява и двойката се венчава в Лас Вегас през февруари 1963 година

Първородният им наследник, Джан-Карло, бързо се трансформира в непрекъснато наличие във филмите на татко си, както и идващите им деца, Роман, роден през 1965 година, и София, родена през 1971 година

Джан-Карло, който се вижда на назад във времето в доста от филмите на татко си и стартира да се занимава с снимка, умира на 22-годишна възраст при случай с лодка през 1986 година

Роман режисира няколко лични кино лентата и постоянно си сътрудничи с Уес Андерсън. Той е президент на филмовата компания на татко си, American Zoetrope, основана в Сан Франциско.

София се трансформира в един от най-прочутите режисьори на своето потомство като сценарист и режисьор на филми като „ Изгубени в превода " и „ Присила ", който посвещава на майка си.

Елинор Копола е режисьор на документалния филм Hearts of Darkness: A Filmmaker`s Apocalypse от 1991 година за фотосите на кино лентата на нейния брачен партньор Apocalypse Now през 1979 година

Елинор разгласява и книгата „ Бележки: За основаването на кино лентата „ Апокалипсис в този момент ". Докато филмът се концентрира върху вълненията на снимачната площадка, книгата разказва някои от вътрешните прекарвания на Елинор, в това число провокациите на това да бъдеш омъжена за по-голяма от живота персона. Тя написа, че е била „ жена, изолирана от моите другари, моите каузи и моите планове ". Тя също по този начин искрено разисква, че Франсис е имал извънбрачна връзка. Въпреки това те остават дружно като семейство да края на живота й.

През 2016 година, на 80-годишна възраст, Елинор дебютира като режисьор и сценарист в „ Париж може да изчака ", сантиментална комедия с Даян Лейн в основната роля. Първоначално Елинор си е сложила за цел да напише единствено сюжета на „ Париж може да изчака ".

„ Една заран на масата за закуска брачният партньор ми сподели: „ Ами ти би трябвало да го режисираш ". Бях изцяло сюрпризирана ", споделя Елинор и прибавя: „ Но аз си споделих: „ Ами, в никакъв случай преди не съм писала сюжет и в никакъв случай не съм режисирала, за какво не? " Бих споделила „ за какво не " на всичко ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР