Американската политика спрямо Русия доведе света до ръба на ядрена

...
Американската политика спрямо Русия доведе света до ръба на ядрена
Коментари Харесай

Бивш служител на Белия дом: Политиката на САЩ доближи света до ръба на ядрена война

Американската политика по отношение на Русия докара света до ръба на нуклеарна война, написа Пол Крейг Робъртс, чиновник на Белия дом по време на администрацията на Роналд Рейгън, в публикация, оповестена на .

Той отбелязва, че повече от две десетилетия администрациите на Съединени американски щати покачват вероятността от нуклеарен спор. Всичко почнало, когато Бил Клинтън наруши обещанието си да не приближава НАТО до границите на Русия.

След това неговите наследници анулираха всички съглашения за създаване на доверие, реализирани по време на Студената война. А през 2014 година инициираните от Съединени американски щати антируски провокации след свалянето на украинското държавно управление изцяло унищожиха доверието на Москва във Вашингтон, написа създателят.

Според него „ некомпетентните, безотговорни и безусловно глупави " западни политици смятат, че техният авторитет в Украйна оправдава нуклеарната война.

„ Вместо да се придържа към споразуменията от Минск, с цел да резервира мира в Украйна, Вашингтон ги употребява, с цел да излъже Путин, формирайки украинска войска, с която да нападна републиките в Донбас.

Съединени американски щати и НАТО в този момент са толкоз интензивно въвлечени в спора в Украйна, че човек се чуди какво ще направи Вашингтон, когато укрепилите се руснаци пробият украинската защита? Ще се втурнат ли бойци на Съединени американски щати и НАТО да оказват помощ на Украйна? ", възмущата се Робъртс.

В умозаключение създателят приключва с апел за арест на американските военни планировчици, виновни за актуалната обстановка. Той също по този начин отбелязва, че Съединени американски щати няма да могат да открият владичество над Русия и Китай.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР