Американската мрежа от станции за зареждане на Тесла (Tesla) ще

...
Американската мрежа от станции за зареждане на Тесла (Tesla) ще
Коментари Харесай

Под натиска на Белия дом Мъск отваря зарядните станции на Тесла и за други марки

Американската мрежа от станции за зареждане на " Тесла " (Tesla) ще бъде разполагаем за други марки електрически транспортни средства до края на 2024 година с помощта на договаряния сред Белия дом и Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател,. Това разгласи през днешния ден държавното управление на Джо Байдън, представено от Франс прес.

" Тесла " е приела да отвори най-малко 7500 зарядни станции за електрически коли на други производители, съгласно държавен документ, в който се разказват в детайли напъните на компанията да конфигурира още 500 0000 спомагателни зарядни станции до 2030 година

Отношенията сред Белия дом и мултимилиардера постоянно бяха много бурни, само че администрацията на американския президент увери, че шефът на " Тесла " се е отзовал на настояването на държавното управление главните играчи в бранша да разширят мрежата си от зарядни станции.

Липсата на задоволително зарядни станции се възприема като съществена спънка за прехода към електрически транспортни средства в Съединени американски щати.

Понастоящем притежателите на коли " Тесла " могат да купят адаптори, с цел да заредят колите си на станциите на други марки, само че не подобен е казусът с водачите на други електрически транспортни средства.

Мрежата от " супер зарядни станции " на " Тесла " е една от аргументите дали конкурентно преимущество на американския автомобилостроител.

След влизането си в Белия дом Джо Байдън предприе редица ограничения, целящи да насърчат подема на електрическите транспортни средства като отпуснатите 7,5 милиарда $ за строителството на зарядни станции през 2021 година

Решението на " Тесла " да позволи на притежателите на други марки коли да употребяват зарядните станции с с адаптори ще разреши на компанията на Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, да се възползва от американски държавни дотации, посочи президентската администрация.

В документа се загатват и уговорките на други компании по отношение на зарядни станции, измежду които " Херц " (Hertz), Би Пи (BP) и " Дженерал мотърс " (General Motors).

Зарядните станции, които държавното управление финансира, би трябвало да подхождат на някои критерии, от надеждността до опцията да бъдат локализирани на смарт телефон.

Неотдавнашни изследвания демонстрираха, че доста водачи са " разочаровани поради бавните зарядни станции, употребявани от доста хора или въобще неработещи ", заяви администрацията, добавяйки, че новите стандарти ще оказват помощ да се отстранят тези проблеми. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР